A legjobb bolgár síterepek

Ha Bulgária, akkor a napsütötte tengerpart lebeg a szemünk előtt, pedig az ország egyharmadát varázslatos magashegységek borítják. A közel 3000 méteres tengerszint fölötti magasságoknak köszönhetően virágzik a síturizmus. A legjobb bolgár síterepek a Vitosa, Rila, Pirin, és Rodope hegységekben kerültek kiépítésre remek üdülőhelyekkel egybekötve, hóbiztos, és jól karbantartott sípályákkal. Így, ha élményekkel teli téli időtöltésre vágyunk, és mindezt költséghatékonyan szeretnénk kivitelezni, érdemes megismerni a bolgár síterepeket, és a következő utazást már ide tervezni. Mutatunk három lehetséges úti célt.

A képen kültéri, hó, természet, lejtő látható

Automatikusan generált leírás

Pamporovo

Európa legdélibb síterepe, egyben pedig Bulgária leginkább napsütötte üdülőterülete. A sok napsütés ellenére azonban folyamatosan biztosított a jó minőségű hó, ezzel pedig a megfelelő terep a síelésre, amit a kedvező domborzati viszonyok miatt az egészen kezdő síelők is élvezhetnek. Persze a pamporovoi sípályák a gyakorlott sportolókat sem hagyják cserben. Az 1650 méter magas hegycsúcs számos izgalmas pályát is tartogat. Például az Óriás Szlalom nevű pálya kiváló gyakorlási lehetőséget nyújt akár a legprofibb síelőknek is.

Bodrost / Kartala

Kiváló úti cél azoknak, akik nem csupán síelni, de kirándulni, túrázni is szeretnének, ugyanis Bodrost hegyi üdülőhelye kiindulási pontja számos a Rila-hegységen át futó túraútvonalnak is. Ezek szinte mind híres természeti látványosságokhoz vezetnek, így megéri elindulni rajtuk. A síeléshez vagy snowboardozáshoz pedig 5 km hosszú karbantartott pálya áll a rendelkezésünkre. A síterep decembertől egészen áprilisig nyitva tart általában, és vár a kezdőtől a haladószintig bárkit 1440 és 2350 méter magas sípályáival.

Borovec

Borovec Bulgária legismertebb üdülőhelye Szófiától alig több, mint 70 km-re található. Az elmúlt években komoly fejlesztéseken ment keresztül, lecserélésre kerültek a felvonók, már sokkal modernebb verzióval szállítják a magasba a síelni vágyókat, luxus szállodák és éttermek épültek, illetve több éjszakai szórakozóhely is teret kapott. Mára első osztályú síközponttá lépett elő a fejlesztéseknek köszönhetően. A sípályákat pedig decembertől egészen májusig hó borítja, így van idő kihasználni az 5800 méter hosszú lesiklópályát. 

Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: A legjobb szlovén síterepek

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']