A legnépszerűbb síközpontok a világon

A síelés a legklasszikusabb téli sportok közé tartozik. Nem véletlen, hogy sokan estek már szerelembe a festői lejtők, a varázslatos szépségű havas tájak látványába és a siklás, valamint a gyorsaság élményébe. A magyarok elsősorban a hazai és a környező országok, közeli sípályáit keresik fel, ám a nagyvilágban, távolabbra utazva nagyszerű síparadicsomokat fedezhetünk fel. Az messzebbi, Európán kívüli helyszínek meglátogatása ugyan több pénzbe kerül, de minden kárpótolnak a világ legnépszerűbb síközpontjaik.

A képen személy, kültéri, síelés, égbolt látható

Automatikusan generált leírás

Lake Louise, Észak-Amerika

Észak-Amerika leglátogatottabb síközpontja a Louise-tó partjánál helyezkedik el. A terület egy egész régiót foglal magába, melyhez 3 síközpont tartozik. 223 pálya, 28 felvonó és 200 km hosszú pálya biztosítja a gondtalan sportolást. A hely különlegessége, hogy minden pályáról egy-egy könnyebb pálya is indul. Az álomszép hófehér, havas hegycsúcsok, gleccserek, zöldellő fenyvesek és az impozáns tóparti palota látványa kápráztatja el az ide ellátogatókat.

El Colorado és a Farellones, Chile

Chile fővárosához, Santiagóhoz legközelebb az El Colorado és a Farellones síközpont található (36 és 32 km). Az El Colorado egyben Chile első sípályája is, még 1948-ban nyitották meg. Tengerszint feletti magassága 3 333 méter, 70 pályával rendelkezik, melyeket átlagosan 3,5 méter vastag hótakaró borít. Gyönyörű, havas környezet és varázslatos, téli miliő ejti rabul a téli sportok szerelmeseinek szívét.

Solang-völgy, India

A Solang-völgy az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont nem csupán Indiában, hanem az egész világon is. Felszerelt sípályák és festői környezet várja a sportolni vágyókat a helyszínek. A főszezon decembertől februárig tart. Ez idő alatt sífesztivált is szerveznek, amely egy újabb szintre emeli a szórakozást. Közel van Manalihoz, így azok, akik ellátogatnak a helyszínre, a völgybe is elutazhatnak síelni.

Appi Kogen, Japán

Az Appi Kogen gondosan ápolt pályái nagyon népszerűek. Az üdülőhely 45, 1 kilométer (28 mérföld) sípályát foglal magában, amelyek többségét a Maemori-hegy lejtői teszik ki, valamint a Nishimori-hegyen található két közeli területet. Az üdülőhely széles, hosszú futásairól ismert, több mint fele pedig 2 km-nél (1, 9 km) hosszabb. Van egy családi park is, mini-tanfolyamokkal, szánkózással és hócsővel a gyermekek számára.

Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: A legnépszerűbb síközpontok Európában

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']