A legnépszerűbb téli utazási desztinációk

Ha téli vakáció előtt állunk, akkor általában kétféle utazási típus jöhet szóba: a gyönyörű, havas tájak és az egzotikus helyek, ahol még télen is meleg van. Akár forró homokos partokra vágysz, akár a hidegben szeretnél felfrissülni, számos lehetőséged van télen is kiruccanni! Íme, a legnépszerűbb helyek, amelyeket érdemes meglátogatni a téli szünetben!

Télből a napsütésbe

Teljesen érthető, ha valaki úgy dönt, hogy elzárkózik a szürke téli napoktól és helyette a napsütötte tengerpartokat választja! Szerencsére rengeteg olyan desztináció van, ami pontosan ezt a hangulatot hozza el nekünk a téli hónapokban. Az egyik legszebb szigetcsoport, a Kanári-szigetek egész évben kiváló klímával és csodálatos növény- és állatvilággal várja az odalátogatókat. Akinek van szerencséje a Kanári-szigetekre látogatni, semmiképp se hagyja ki az egyik legszebb strandot, az El Cofete Beach-t, a csodálatos szépségű Los Hervideros-t és a jellegzetes La Catedral-t. 

Vannak olyan helyek, ahova kifejezetten télen érdemes ellátogatni. Ilyen például Dubai is, ahol a téli hónapokban az európaiak számára is elviselhetővé válik az időjárás, viszont a jellegzetes Dubai-életérzés és a ragyogó napsütés ilyenkor is élvezhető. Ha a fényűző Dubai-t választod úti célul, akkor semmiképp ne hagyd ki a híres Burj Khalifa-t, a Burj Al Arab-ot és a szemet gyönyörködtető Dubai Miracle Garden-t.

Hófödte tájak

Hiába a tél, mostanság egyáltalán nem garantált, hogy minden évben látunk hóesést! Szerencsére nem kell sokat utazni ahhoz, hogy magával ragadó havas tájakat fedezhess fel, sőt, Európa szívében számtalan síközpontot is találhatsz, ha a téli sportok szerelmese vagy! Ha valóban nem szeretnél messzire utazni, akkor az Ausztriában fellelhető Kitzbühel tökéletes desztináció lehet mind síelés szempontjából, mind téli kikapcsolódásnak. Nem sokkal messzebb, az olasz Dolomitok gyöngyszeme, a Val Gardena is garantáltan friss hóval és számos aktív kikapcsolódási lehetőséggel vár. Élvezd a napsütötte havas tájak elbűvölő hangulatát és szakadj ki a szürke téli napokból!

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: A legnépszerűbb őszi utazási desztinációk