A legolcsóbban elérhető úti célok Európában

Pénztárcabarát utazásra vágytok? Szívesen mennétek, de nem szeretnétek sokat költeni? Összegyűjtöttük a legolcsóbban elérhető úticélokat Európában! 

 

Bécs, Ausztria

Az osztrák főváros jó megközelíthetősége, szépsége és látnivalói miatt kedvelt út icél a magyar turisták körében. Ideális desztináció egy hétvégi kiruccanásra, ahova a vonatjegy mindössze 26 euro oda-vissza Budapesti indulással. 

Berlin, Németország

A német főváros is közvetlen vonattal elérhető Budapestről. Az éjszakai utazás legkedvezőbb ára 30 euro , nappalra pedig 45 eurótól válthattok jegyeket. Amennyiben a repülőt választanátok, kifoghattok kedvező áru jegyeket 50 euróért. 

Prága, Csehország

Prágába az őszi hónapok mellett a tél közeledtével, az adventi időszakban is érdemes ellátogatni. A kivilágított utcákon sétálgatva, forralt bort szürcsölve mesés karácsonyi hangulatba kerülhettek. Az út vonattal Budapestről mindössze 7 órát vesz igénybe, a jegyek kedvező, 17 eurós áron megvásárolhatók, és a helyi költségek sem túl magasak. 

Krakkó, Lengyelország

A lengyel kultúra városaként emlegetett Krakkó számos történelmi emléket tartogat. Az óvárosban gyönyörű épületeket csodálhattok meg és Schindler gyárát is megtekinthetitek. A vonatjegy Budapestről mindössze 20 euróért kiváltható, és a helyi árak sem elrugaszkodottak. 

Velence, Olaszország

A meseszép olasz városba akár egy hétvégére is érdemes kiruccanni. Velence a főszezon után is megtartja varázsát, az árak viszont ősztől jelentősen csökkennek. A kedvezményes vonatjegyek bécsi átszállással akár 63 euróért elérhetőek.

Ljubljana, Szlovénia

A szlovén főváros egyszerre modern és értékőrző hangulata magával ragadja a turistákat. Budapestről vonattal megközelíthető, csupán 32 eurót  kell rászánnotok az oda-vissza útra. Lengyelországban a tartózkodás alatt sem kell sokat költenek, a helyi árak ugyanis rendkívül kedvezőek. 

Valetta, Málta

A 2018-ban Európa kulturális fővárosának választott Valetta számtalan látnivalót tartogat. A sziget tökéletes választás ha vízparti nyaralás mellett kulturális programokban is részt vennétek. Bár e desztináció kizárólag repülővel megközelíthető, lecsaphattok kedvező árú jegyekre. Ha szerencsétek van, akár 100 euróból fedezhetitek az oda-vissza utat. 

Bármelyik csodaszép város felfedezése mellett döntötök, indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, a biztonságos időtöltés érdekében!

Következő cikkünk: 2022 legkedveltebb utazási desztinációi