A legszebb spanyol tengerpartok

Ha spanyol tengerparti nyaralásra vágyunk, nincs egyszerű dolgunk a döntésben, hiszen ez az ország rengeteg gyönyörű stranddal rendelkezik. Három tengerpartot azonban ki tudunk emelni, amelyek egyedülállóak és mindenképpen érdemes meglátogatni őket.

La Concha, San Sebastián

A gyönyörű La Kontxa-öböl jellegzetes félhold vagy kagyló alakjáról kapta a nevét, hiszen a concha szó spanyolul kagylót jelent. Az egy mérföldön át húzódó fehér homokos strand hatalmas területtel biztosítja, hogy ne legyen nagy a zsúfoltság. Ennek köszönhető, hogy ez a mindenki számára vonzó partszakasz, ahol a helyi lakosoktól és a turistáktól kezdve egészen a kisgyermekes családokig, idős házaspárokig és baráti társaságokig mindenki megjelenik, mindig kényelmes és szellős. Az egyik legideálisabb jellemzője, hogy a víz itt szinte mindig nyugodt, így ideális helyszín az úszáshoz, az evezéshez és a napozáshoz is!

Bogatell, Barcelona

Annak ellenére, hogy Barcelona strandjai közül a Barceloneta a legismertebb, a helyiek mégis a Bogatell partot választják, ha strandolni indulnak. Természetesen elsődleges oka, hogy kevésbé zsúfolt, mint az átlagos spanyol tengerparti városok, például a turistáktól hemzsegő Barceloneta, de sokkal tisztább és kevésbé népszerű a helyi zsebtolvajok körében is. Hátránya viszont, hogy kissé hosszabb túrát igényel a belvárosból, de megéri a fáradságot, tisztább vízzel, lényegesen több hellyel és sokkal jobb felszereltséggel bír.

Ses Salines, Ibiza

Az egyik legtrendibb spanyol üdülőhely, Ibiza, Spanyolország egyik legnépszerűbb szigete a nyári hónapokban. A változatos, pezsgő éjszakai életet a legexkluzívabb szálláshelyekkel és wellness élményekkel ötvözve ez a terület már-már státuszszimbólummá nőtte ki magát. Zenei fesztiváljai a világ minden tájáról vonzzák a bulizni vágyó nyaralókat, hisz a legnagyobb DJ-k és legextravagánsabb fesztiválok kapnak teret minden nyáron Ibizán. Emellett nem elhanyagolható az sem, hogy Ibiza Európa legjobb strandjainak is otthont ad. Az egyik legismertebb közülük a Ses Salines, amely kristálytiszta vizéről, finom homokjáról és divatos tengerparti bárjairól ismeretes, köztük az híres Malibu Beach Club és a Jockey Club Salinas is itt található. A Ses Salines strandon mindenki megtalálja a neki való elfoglaltságot: pihenésre alkalmas szakaszain a kikapcsolódni vágyók lazíthatnak zavartalanul, de az aktív nyaralók számára is rengeteg vízisport lehetőség áll rendelkezésére. A tengerparti táncos rendezvények is igencsak népszerűek, természetesen messze a pihenő tömegtől, így mindenki békésen élvezheti ezt a partszakaszt anélkül, hogy zavarnák egymást.

Bőven van miből válogatni, ha spanyol tengerparti nyaralásra fáj a fogunk, ám bárhová is indulunk, semmiképp se feledkezzünk meg az utasbiztosításról

Következő cikkünk:
A lenyűgöző Kappadókia