A legszebb spanyol tengerpartok

Ha spanyol tengerparti nyaralásra vágyunk, nincs egyszerű dolgunk a döntésben, hiszen ez az ország rengeteg gyönyörű stranddal rendelkezik. Három tengerpartot azonban ki tudunk emelni, amelyek egyedülállóak és mindenképpen érdemes meglátogatni őket.

La Concha, San Sebastián

A gyönyörű La Kontxa-öböl jellegzetes félhold vagy kagyló alakjáról kapta a nevét, hiszen a concha szó spanyolul kagylót jelent. Az egy mérföldön át húzódó fehér homokos strand hatalmas területtel biztosítja, hogy ne legyen nagy a zsúfoltság. Ennek köszönhető, hogy ez a mindenki számára vonzó partszakasz, ahol a helyi lakosoktól és a turistáktól kezdve egészen a kisgyermekes családokig, idős házaspárokig és baráti társaságokig mindenki megjelenik, mindig kényelmes és szellős. Az egyik legideálisabb jellemzője, hogy a víz itt szinte mindig nyugodt, így ideális helyszín az úszáshoz, az evezéshez és a napozáshoz is!

Bogatell, Barcelona

Annak ellenére, hogy Barcelona strandjai közül a Barceloneta a legismertebb, a helyiek mégis a Bogatell partot választják, ha strandolni indulnak. Természetesen elsődleges oka, hogy kevésbé zsúfolt, mint az átlagos spanyol tengerparti városok, például a turistáktól hemzsegő Barceloneta, de sokkal tisztább és kevésbé népszerű a helyi zsebtolvajok körében is. Hátránya viszont, hogy kissé hosszabb túrát igényel a belvárosból, de megéri a fáradságot, tisztább vízzel, lényegesen több hellyel és sokkal jobb felszereltséggel bír.

Ses Salines, Ibiza

Az egyik legtrendibb spanyol üdülőhely, Ibiza, Spanyolország egyik legnépszerűbb szigete a nyári hónapokban. A változatos, pezsgő éjszakai életet a legexkluzívabb szálláshelyekkel és wellness élményekkel ötvözve ez a terület már-már státuszszimbólummá nőtte ki magát. Zenei fesztiváljai a világ minden tájáról vonzzák a bulizni vágyó nyaralókat, hisz a legnagyobb DJ-k és legextravagánsabb fesztiválok kapnak teret minden nyáron Ibizán. Emellett nem elhanyagolható az sem, hogy Ibiza Európa legjobb strandjainak is otthont ad. Az egyik legismertebb közülük a Ses Salines, amely kristálytiszta vizéről, finom homokjáról és divatos tengerparti bárjairól ismeretes, köztük az híres Malibu Beach Club és a Jockey Club Salinas is itt található. A Ses Salines strandon mindenki megtalálja a neki való elfoglaltságot: pihenésre alkalmas szakaszain a kikapcsolódni vágyók lazíthatnak zavartalanul, de az aktív nyaralók számára is rengeteg vízisport lehetőség áll rendelkezésére. A tengerparti táncos rendezvények is igencsak népszerűek, természetesen messze a pihenő tömegtől, így mindenki békésen élvezheti ezt a partszakaszt anélkül, hogy zavarnák egymást.
 

Es Trenc, Mallorca

Nem kétséges, hogy a Mallorca déli partján fekvő Es Trenc a térség leggyönyörűbb strandja. A helyszín különlegességét adja, hogy ez az egyetlen lokáció amely a mai napig megőrizte természetes szépségét: a partot ugyanis nem veszik körül szállodák, sem éttermek, így elképzelni sem tudunk ideálisabb úti célt, ha csendes, nyugodt, álomszép környezetre vágyunk. A 2 km hosszú part a finom homokkal és a türkizkék tengerrel igazán egzotikus hangulatot kelt, ezáltal hatalmas népszerűségnek örvend a turisták körében, az év legtöbb időszakában. 
 

Playa de Aiguablava, Costa Brava

A Costa Braván található Playa de Aiguablava-hoz hasonló szépségű strandot egész Katalóniában nem találunk. Bár a partszakasz a főszezonban elég zsúfolt, érdemes útba ejteni a spanyol nyaralás során. A helyszín töretlen népszerűségét a csodás lagúnának, kristálytiszta vizének és homokjának köszönheti. A lokáció remek éttermeket és bárokat tartogat, ahol egy finom koktél társaságában megkóstolhatjuk az ízletes görög ételkülönlegességeket. 
 

Torremolinos, Costa del Sol

Torremolinos, a ,,Napospart”-ként is emlegetett Costa del Sol üdülőhelyének egyik legnépszerűbb helyszíne. Annak ellenére, hogy a partszakasz nem a spanyol régió legnyugodtabb része, érdemes ellátogatni, hiszen a régió felejthetetlen élményeket tartogat. A környék a hosszú sétánnyal, szuper bárokkal, kiváló éttermekkel és üzletekkel, szabadidős programokkal igazi spanyol légkört kínál, itt sétálgatva átélhetjük a laza és vidám spanyol életérzést.
 

Playa del Canuelo, Malaga

Costa del Sol közkedvelt strandja a Playa del Canuelo a mesés Nerja tartomány közelében helyezkedik el. Kiváló lokációja mellett lenyűgöző természeti környezetével lopja be magát az utazók szívébe. Itt húzódnak ugyanis Maro-Cerro Gordo sziklái, melyek a tiszta tengervíz látványával ötvözve lélegzetelállító, festői környezetet tárnak a látogatók elé. Annak ellenére, hogy a terület elszigetelt, az itteni szolgáltatások hibátlanok: a parkolás lehetősége megkönnyíti az autósok dolgát, de a strand busszal is megközelíthető. A partszakasz jó felszereltsége lehetővé teszi, hogy egy egész napot eltöltsünk itt: zuhanyzók, mosdók, mentőfelszerelések és piknikezőhely egyaránt megtalálhatók a helyszínen. Amennyiben a strandoláson kívül egy kis városnézésre is szakítanánk időt, a közelben található Nerja szuper helyszínt biztosít. Mindamellett, hogy a település a térség egyik legszebb városa, látnivalókban is rendkívül gazdag. Megtekinthetjük a híres Nerja-barlangot, amely a régi kor értékes festményeit és szobrait őrzi, valamint ellátogathatunk a kilátótoronyba, ahonnan ámulatba ejtő kilátás tárul elénk Malaga partjára. Ne feledkezzünk meg a tartományban helyet foglaló érdekes múzeumokról és templomokról sem, melyek történelmi időutazásra invitálják a turistákat. Miután elfáradtuk a városnézésben, Nerja kiváló éttermeiben megpihenve megkóstolhatjuk a spanyol konyha különleges ízeit. 

Bőven van miből válogatni, ha spanyol tengerparti nyaralásra fáj a fogunk, ám bárhová is indulunk, gondoljunk biztonságunkra!  Indulás előtt ne felejtsük el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás és a felejthetetlen élmények érdekében! 
 

 

Következő cikkünk:
A lenyűgöző Kappadókia


[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']