A sokszínű Sevilla látnivalói

Sevilla Spanyolország negyedik legnagyobb városa, és Dél-Európa egyik legkedveltebb városa, sőt, Andalúzia fővárosa is egyben. Nem meglepő: ideális éghajlata enyhe téllel és évente mintegy 3000 órányi napsütéssel kecsegtet, de ez nem minden! Ez a pezsgő város végtelen kulturális, szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget kínál az idelátogatóknak, de olyan gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatunk, amelyeket garantáltak sosem fogunk elfelejteni.

Amikor meglátogatjuk ezt a várost, jobb ha tudjuk, hogy az andalúz kultúra szívében, a bikaviadalok és a flamenco zene központjában állunk. Legjobban akkor fogjuk kiélvezni ezt a várost, ha úgy élünk pár napig, ahogy a helyiek: időnként szakítsuk meg a városnézést, hogy elfogyasszunk néhány tapast és egy pohár bor kíséretében engedjük, hogy átjárjon minket a spanyol életérzés.

Sevilla látnivalókban nem szűkölködik, azonban mégis a flamenco éneklés és tánc a spanyol kultúra legjellemzőbb szimbóliuma, és a város egyik legfontosabb látványossága is egyben. A táncot a kávézóktól kezdve egészen az utcai felvonulásokig megfigyelhetjük és akár csatlakozhatunk is! Sevillában sok Flamenco-előadás van , amelyeket mindenképpen meg kell néznünk legalább egyszer. 

Természetesen nem elhanyagolható az sem, hogy ez a város a Sevilla FC otthona, így a labdarúgás szerelmeseinek is jelentős ez a város. 

A Semana Santa az egyik legnagyobb fesztivál Sevillában, amely húsvét előtt egy héttel kerül megrendezésre minden évben. Érdemes ilyenkor idelátogatni, ha igazi spanyol forgatagnak szeretnénk a részesei lenni. Bár ez egy vallási fesztivál, nem teljesen csupán erre összpontosul, rengeteg vidám hangulatú program áll rendelkezésünkre. Az év ezen időszakában a város a szokásosnál jobban pezseg, főleg a fesztivál ideje alatt zajló felvonulásoknak köszönhetően. Az építészettől és a látnivalóktól a gazdag gasztronómiáig és kultúráig Sevilla fantasztikus úti cél minden utazó számára. A város egyedülálló történelemmel rendelkezik, hisz különféle kultúrák és etnikumok ötvözésével is büszkélkedhet. 

Sevilla időjárás tekintetében a legjobb nyaraló helyszín április és október között, hisz ilyenkor kellemesen meleg a hőmérséklet és minimális az esőzés. Sevilla legmagasabb átlagos hőmérséklete júliusban 37 fok, a legalacsonyabb pedig januárban 15 fok, így akár télen is látogatható egy kellemes városnézésre.

Bőrönd bepakolva, utasbiztosítás megkötve, itt az idő útnak indulni az izgalmas Sevillába!

Következő cikkünk:
Róma és Vatikán