Amiről egy üzleti út esetében se feledkezz meg

Üzleti útra készülsz? A munkádból kifolyólag sok időt töltesz távol az otthonodtól? Összegyűjtöttünk pár tippet, amit érdemes megfogadnod, mielőtt útnak indulsz!

Bár az üzleti utak sokszor váratlanul jönnek, a rövid felkészülési idő ellenére is nélkülözhetetlen a megfelelő tervezés. Mielőtt üzleti útra indulsz, fontos elintézned a szállásfoglalást, pontosan megtervezned az indulást és az érkezést, kalkulálnod az esetleges időeltolódással. 

Mit vigyél?

Mivel egy ilyen jellegű útra csak kevés ruhát pakolhatsz, alaposan gondold át mire is lesz szükséged az ott tartózkodás során. Mindenképp legyen nálad egy, vagy maximum 2 db öltöny és egy sötét színű zakó. Kevésbé gyűrödő ingeket válassz, melyek közül legyen legalább egy fehér, valamint egy apró kockás. Az elegáns megjelenés érdekében ne hagyd otthon a mandzsettagombot sem. Figyelj rá, hogy zoknijaid pasztell színűek legyenek, cipők közül pedig elegendő lesz 3 pár: egy az utazáshoz, egy alkalmi és egy a tárgyaláshoz. Az ápolt megjelenéshez elengedhetetlen, hogy legyen Nálad borotválkozó készlet/ manikűrkészlet.

Ne stresszelj!

Üzleti út során sokan hajlamosak az idegeskedésre, az itthoni teendők, családi okok és kimaradt irodai munkanapok miatt. A kint tartózkodás során próbáld ezeket figyelmen kívül hagyni és a célra koncentrálni.  Fontos, hogy az utazás előtt vagy után fordíts egy kis időt saját feltöltődésedre. 

A váratlan balesetek nem csak személyes célú, hanem üzleti utazáson is megtörténhetnek. Indulás előtt ne felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a kellemetlen meglepetések elkerülése, és a munka gördülékeny lezajlása érdekében!

Következő cikkünk: Unesco világörökségi helyszínek Magyarországon