Anglia látnivalói

Anglia rengeteg különleges látnivalót tartogat a turisták számára, így érthető, hogy miért szeretik ennyien a nemes történelemben és természeti kincsekben gazdag országot. Ha Angliában jársz, a következő nevezetességeket mindenképp érdemes útba ejtened!

Stonehenge

A Stonehenge egy körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális ókori építmény, amelynek a mai napig fejtegetik titkát. A rejtélyes Stonehenge az angliai Wiltshire-ben magasodik, ahova turisták és kutatók tömegét vonzza minden évben, akik szerint a kőtömb kiépítése Kr. e. 2500 körül kezdődött, és 2100 körül fejeződött be. A régészti helyet és környékét az UNESCO 1986-ban a világ kulturális örökségének jegyzékébe vette, amely a Stonehenge-n kívül több régészeti lelőhelyet is rejt, mint például a Woodhenge és az Avebury. Amennyiben egy különleges élményre vágysz, vagy megfejtenéd a Stonehenge titkát, látogass el a bámulatos kőépítményhez és fedezd fel a környéket is! 

A képen fű, épület, kültéri, mező látható

Automatikusan generált leírás

Windsori vár

A Windsori vár az Egyesült Királyságban, Berkshire megyében magasodik. Az épület az egyik legnagyobb lakott kastély a világon, így különleges helyet foglal el az ország szívében. Nem csak az impozáns épület bűvöli el az odalátogatókat, hanem az azt körülvevő környezet is. A kastélyt körülöleli a hatalmas Great park és egy hosszú, jellegzetesen egyenes út, a Long Walk, amely a palota déli részéhez vezet. Nem csak az előkelő kastély körüli tájat érdemes jól szemügyre venni, ugyanis Windsor maga is rengeteg vonzó nevezetességgel kecsegtet, mint például a Savill Garden vagy a Szent György-kápolna.

Clifton függőhíd

A Clifton függőhíd az Avon folyó szurdokát íveli át a festői Bristol közelében. A híd 75 méter magasan köti össze a gyönyörű természeti környzetet. Az különleges építményt Isambard Kingdom Brunel tervezte a 19. században. Érdemes a hídról megcsodálni Bristol városát, ugyanis a magasból kiváló panoráma tárul elénk. A híd érdekessége, hogy az első bungee-jumping ugrást innen hajtotta végre egy extrém sportember. Fedezd fel Anglia rejtett kincseit és látogass el a Bristol városát körülvevő különleges helyekre is! 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Észak-Írország látnivalói