Észak-Írország látnivalói

Nem is gondolnánk, hogy Észak-Írország mennyi különleges helyet és nevezetességet rejt! Ez a kis ország telis-tele van lenyűgöző tájakkal, tengerpartokkal, történelmi nevezetességekkel és természeti kincsekkel. Vegyünk egy pillantást a legkülönlegesebb észak-ír látnivalókra, amiket érdemes felírni a bakancslistánkra utazás előtt!

A Sötét Sövény

A Dark Hedges, azaz Sötét Sövény Ballymoney-ban, Antrim megyében található. A különleges Sötét Sövény valójában egy fasor, amelynek többszázéves bükkfái tökéletesen ívelt formákban ívelik át a sétányt. A fákat még a Stuart család ültette az 1800-as években, az udavrházukhoz vezető út díszeként. A vadregényes fasor érdekessége, hogy a Trónok harca forgatási helyszínéül is szolgált. A fasorhoz egy legenda is tartozik, miszerint néha egy titokzatos női alak suhan végig az úton, majd eltűnik, amint az utolsó fához ér. Fedezd fel a csodálatos helyszínt Te is és legyél szemtanúja ennek a hátborzongatóan gyönyörű látványnak!

A képen fa, kültéri, fű, növény látható

Automatikusan generált leírás

Az óriások útja

Az óriások útja Észak-Írországon belül, Antrim megyében található. A vulkáni tevékenység eredményeként létrejött terület az ország egyik legkülönlegesebb helyszíne, ahol jellegzetes hatszögletű kőtömbök övezik az utunkat végig a tengerparton. Az óriások útja méltán az UNESCO Világörökség része 1986 óta. Fedezd fel Észak-Írország egyedülálló táját és legyél egy olyan csodának a szemtanúja, amire csak a természet képes! 

Titanic Belfast

Természetesen nem hagyhatjuk ki a sorból Belfast városát sem, ahol számos lenyűgöző nevezetesség közül kiemelkedik a Titanic Belfast. A monumentális és beszédes épület terveit Eric Kuhne and Associates alkotta meg. A tervezés során legfőbb célja az volt, hogy az épület tükrözze Belfast hajógyártásának történetét és a Harland & Wolf által hagyott ipari örökséget. A Titanic Belfast egy 2012-ben megnyitott látogatói létesítmény, amely a város Titanic negyedében található. A Titanic Belfast impozáns épülete és az egész negyed hangulata tökéletes betekintést nyújt a legendás hajótörténetekbe, kezdve a Titanic híres katasztrófájával. 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről, így gondtalanul tölthetjük el az utazás minden percét!

Következő cikkünk: Skócia látnivalói