Argentína legszebb természeti képződményei

Argentína változatos tájai méltán csalogatnak évről-évre egyre több turistát az országba. A színes kultúrával rendelkező ország egyedülálló természeti adottságai változatosabbnál változatosabb kalandokat rejtegetnek az igazi kalandvágyók számára! Íme, Argentína legkiemelkedőbb látványosságai, amelyek méltó helyet kaphatnak bárki bakancslistáján! 

Argentína a Föld nyolcadik legnagyobb területű állama, amely szinte végighúzódik a fél dél-amerikai kontinensen. Nevét a 16. században kapta a latin argentum szóból, mivel az ottani indiánok ezüstöt tartottak, amit cserekereskedelemmel szereztek. A hatalmas területű ország nem szűkölködik „legekben”: itt található Amerika legmagasabban lévő csúcsa és a legmagasabb vízesésekkel is Argentína büszkélkedhet.  

A különleges tájak és a természeti kincsek szerelmeseinek kihagyhatatlan az Iguazú-vízesés, amely az Iguazú Nemzeti Park területén lelhető fel. A hegyek és esőerdők között lezúgó víz biztosan minden szempárt elkápráztat. A híres vízesést megközelíthetjük a kiépített túraútvonalakon és testközelből megtapasztalhatjuk a lezúduló víztömeg energiáját. 

A kultúra és a történelem kedvelőinek sincs okuk unatkozni az országban, hiszen számos régészeti és műemlék hely lelhető fel Argentínában. A legismertebb közülük a Talampaya Nemzeti Park területén felfedezhető ősi dinoszaurusz nyomok és az azt körülvevő elképesztő természet- alakította vörös szurdok. A másik kihagyhatatlan műemlék a Cueva de las Manos, amely egy kéznyomatokat ábrázoló őskori barlangfestmény. 

Argentína telis-tele van impozáns hegyekkel és völgyekkel. A Quebrada de Humahuaca egy sivatagszerű völgy az Andok és a Valles Templados között. A völgyön keresztül egykor fontos inka kereskedelmi útvonalak működtek, amelyeket ma is bejárhatnak az odautazók. A híres Quebrada de Cafayate kanyon is igen népszerű úti cél a kalandvágyó turistáknak. A kanyon csodálatos kontrasztos színei különleges tájakat ígérnek, amelyeket akár autóval, akár gyalogosan felfedezhetünk.  

Argentínában nem csak esőerdők, vízesések és sivatagos területek, de elképesztő gleccserek is fellelhetőek. A Perito Moreno-gleccser az egyik leglátványosabb az összes közül. A gleccsert a Los Glaciares Nemzeti Park területén lelhetjük fel, ahol a vörös homokkő és a fehér jégár elképesztő találkozásának lehetünk szemtanúi.

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel! 

Következő cikkünk: Bolívia legszebb természeti képződményei