Bolívia legszebb természeti képződményei

Bolívia rengeteg különleges és érintetlen tájat, gazdag állatvilágot és impozáns történelmi és kulturális épületeket rejt magában. A dél-amerikai ország magas fekvésének hála igazán egyedülálló élményeket kínál a kalandvágyó turistáknak! Ismerd meg Bolívia legfestőibb tájait, és fedezd fel az ország különlegességeit!

Bolíviát méltán nevezhetjük a „legek országának” is. Fekvéséből adódóan Bolíviában található a világ egyik legmagasabban fekvő nagyvárosa, La Paz és a világ legmagasabban fekvő hajózható tava is, a Titicaca-tó. A Föld legnagyobb kiterjedésű sósivataga is Bolívia területén fedezhető fel, név szerint a Salar de Uyuni sivatag. A dél-amerikai országok közül Bolíviában a legnagyobb az indián őslakosság aránya és az ország Dél-Amerika legszegényebb országa is egyben.

A „legeket” folytatva, Bolíviában található a világ legveszélyesebb útjaként ismert Yungas út. Az út La Paz városától Coroico-ig egy szűk, 65 kilométeres úton, mintegy 3000 méteres szintemelkedés kíséretében kanyarog. További különleges tájakért érdemes ellátogatni a világ legszárazabb területén, az Atacama sivatagon belül a Bolíviában fellelhető Holdvölgybe is. A természet alakította terület neve onnan ered, hogy képződményei hasonlítanak a hold felszínére. 

A történelem és kultúra kedvelőinek a Tiwanaku meglátogatása kötelező, ha Bolíviában járnak! A terület az Inka Birodalom maradványit őrzi, ma pedig számos turista és régész látogatja a különleges területet. A Madidi Nemzeti Park az egyik leggazdagabb élővilággal rendelkező nemzeti parknak számít, amely az Andoktól egészen az Amazonas folyóig terjed. A csodálatos fekvésű park rengeteg élőlénynek ad otthont, amiket az odalátogatók testközelből is felfedezhetnek. 

A csodálatos természeti képződmények mellet érdemes felfedezni Bolívia sajátos hangulatú városait is. A főváros, Sucre 2750 méteres magasságban található az Andok által körülvett hegyi völgyben és rengeteg alternatívát kínál a bolíviai kultúra felfedezésére az impozáns épületein és a neves múzeumokon keresztül. Érdemes ellátogatni Cochabamba városába is, ahol a legnépszerűbb látványosság a Krisztus-szobor és az onnan a városra nyíló csodálatos panoráma. 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel! 

Következő cikkünk: Brazília legszebb természeti képződményei