Ázsia legvonzóbb desztinációi

Ha egy igazán különleges utazásra vágysz, ahonnan felejthetetlen élményekkel térsz majd haza, miután új kultúrákat ismertél meg, válaszd Ázsiát! Összegyűjtöttük a sokszínű kontinens legvonzóbb desztinációit!

 

Bali, Indonézia

Az Indonéz szigetvilág legnépszerűbb úticélja Bali, a paradicsom szigete. A vulkanikus hegységeknek, a rizsföldeknek, és az egzotikus növényzetnek köszönhetően a turisták egy más világban érezhetik magukat. A csodálatos óceánpart mellett a kulturális sajátosságokról sem szabad megfeledkezni, ha Baliról van szó: a varázslatos hindu templomok és érdekes szertartások életre szóló élményt biztosítanak a látogatóknak. Bár a repülőjegy nem túl pénztárcabarát, a Balira utazóknak nem kell sokat költeni az ott tartózkodás során, hiszen a szállás, a termékek és szolgáltatások meglepően alacsony áron elérhetők.  

Maldív-szigetek

Az India-óceán közepén fekvő szigetek meglátogatása felejthetetlen élményt nyújt. Utazás a paradicsomba, a nyugalom szigetére, ahol az egyetlen zaj az óceán morajlása. A Maldív-szigeteken való nyaralás teljes mértékben a pihenésről szól, mindamellett hogy az ide látogatók egy teljesen más kultúrával ismerkedhetnek meg. Az itt található luxushotelek vendégei filmbeillő helyszíneken kapcsolódhatnak ki. A szigetek páratlan élővilággal büszkélkednek: pókok, gyíkok és kígyók mellett denevérek élnek a szárazföldön, a vizet pedig cápák, delfinek és teknősök uralják. 

Phuket, Thaiföld

Bár Thaiföld desztinációi rendkívül sokszínűek, közülük Phuket a legnépszerűbb a turisták körében. A csodás természeti adottságok: az óceán, a növényzet mellett rengeteg látnivaló található a szigeten, így az ide utazók biztosan nem fognak unatkozni. Búvárkodás, dzsungeltúra és szafari mellett lehetőség nyílik tigrisek simogatására, és utazásra elefánt háton. A kultúra kedvelői meglátogathatják Thaiföld nevezetességét, a híres Buddha szobrot. Balihoz hasonlóan az utazás költsége e desztináció esetében sem alacsony, az itt töltött idő alatt viszont nem lesz szükség sok pénzre. 


Bármelyik egzotikus úticél mellett is döntesz, utazás előtt ne felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, a felhőtlen kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk: Tippek a környezettudatosabb utazáshoz