Belgium látnivalói

Belgium a belga csokoládén és sörökön túl sokkal többet ígér! Amennyiben ellátogatnál ebbe a lenyűgöző országba, mindenképp érdemes jól megszervezni az utazásod, ugyanis a rengeteg látnivaló közül igen nehéz választani! Íme, néhány város és látnivaló, ha Belgiumba utaznál, amely Téged is elbűvöl majd!

Brugge 

Brugge egy igazi belga város, amely megtartotta középkori jellegét. A sajátos város 2000 óta az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel. A csodálatos óvárost idilli hangulatot teremtő csatornák szelik át, amelyek történelmi épületekkel és büszkén magasodó tornyokkal vannak körülölelve. Brugge leghírhedtebb nevezetessége a Belfort torony, ami a város jelképeként is ismert középkori építmény. A kultúra és a művészetek kedvelőinek tökéletes választás lehet a Groeningemuseum. Valamint a brugge-i csokoládéboltokat is érdemes felkutatni, ha valami különleges édességgel szeretnénk távozni!

Brüsszel

Brüsszel központja és legvonzóbb látványossága egyértelműen a Grand Place. A főtéren állva megtekinthetjük a gótikus és barokk stílusban megépült városháza épületét és a céhek épületeit. A városrész 1998-ban felkerült az UNESCO Világörökség listájára is. Brüsszelben érdemes még kitérőt tenni az Atomium épületéhez is, amely egy 9 atomból álló vas kristályrács 165 milliárdszoros nagyítását ábrázolja és az odalátogatóknak lehetőségük van az épület tetejéből megcsodálni a várost. Nem szabad kihagyni a Királyi Palota és az Igazságügyi Palota megtekintését sem, ugyanis ezek az épületek is ámulatba ejtően szépek!

Mons (Bergen)

Mons – vagy ahogy a flamandok ismerik Bergen – városa a Haine és a Trouille folyók között terül el és fontos összekötő városként funkcionál Brüsszel és Párizs között. Mons óvárosát a lenyűgöző épületek és történelmi nevezetességek teszik színessé. Mons leghíresebb látványossága a monsi Haragtorony, amely az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel. A Toison d’Or, a Sainte-Waudru-templom és a Szent György-kápolna is a város legszebb épületei közé sorolhatóak, amelyeket mindeképp érdemes megtekintenünk, amennyiben a városba látogatunk.  

Akármelyik lenyűgöző város felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Hollandia látnivalói