Belgium legszebb természeti képződményei

Belgium nyugat-európai országa a Benelux államok tagja. Belgium szárazföldi határait északon Hollandia, keleten Németország és Luxemburg, délen és nyugaton pedig Franciaország határolja. Az ország fővárosa, ami egyben az Európai Unió egyik székhelye is, Brüsszel. Bár Etnikailag és nyelvileg is sokszínű ország, három fő csoporttal, a holland nyelvű flamandokkal, a francia nyelvű vallonokkal és egy német nyelvű közösséggel a keleti régióban. Belgium egy viszonylag kis ország, telis-tele van látnivalóval. Itt az ideje, hogy felfedezd vidékének természeti szépségeit!

A képen kültéri, fa, égbolt, fű látható

Automatikusan generált leírás

Belgiumot elsősorban történelmi és kulturális értékei miatt keresik fel a turisták, az országban rendkívüli természeti kincsek, mint megkapó barlangok, vadvizű folyók, zöldellő völgyek és erdőségek lelhetőek fel. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány belga helyszínt, melyet érdemes felfedezni, ha itt járunk. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Soignes-i erdő

A Soignes-i erdő Belgium központi részén, Brüsszel délkeleti határán terül el, annak területileg mintegy az ötödét teszi ki, és átnyúlik mind Flandria, mind Vallónia területére. Európa egyik legnagyobb városkörnyéki erdeje. A gyönyörű bükkerdő remek túraútvonalakat rejt, amiket rendszeresen keresnek fel a természetjárók. A Soignes-i erdő Brüsszel zöld tüdejének is tekinthető.

Semois-völgy

A festői Semois-völgy az ország délkeleti részén helyezkedik el, ahol a Semois-folyó szeli ketté a sűrű, erdős dombokat. Csodás kirándulásban lehet részünk a térségben, ugyanis minőségi túraútvonalak várják az utazókat. Remek hajókirándulással is felfedezhetjük a Semois-völgy festői panorámáját. Tavasszal ajánlott a leginkább a völgy meglátogatása, ugyanis ilyenkor kezd feléledni az itten természet és virágba borulni az egész térség.

Hoge Kempen Nemzeti Park

Az 5700 hektár területű nemzeti park csodás fenyőerdőket, nagy tavakat és lenyűgöző kilátást nyújt dombtetőiről. Érdemes ide ellátogatni, hiszen az utazóknak több mint 200 kilométernyi sétaútvonal biztosított. Emellett kerékpárral vagy lóháton is felfedezhető ez a páratlan természeti környezetű vidék. A Hoge Kempen több mint 6000 állat- és növényfajnak ad otthont.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Hollandia legszebb természeti képződményei