Búvárkodás Dubai-ban

Dubaj az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján helyezkedik el, az Arab-félszigeten. Az egykoron a beduinok és gyöngyhalászok által lakott poros kis településen jelenleg helyenként 12 sávos, széles, kivilágított autóutak és autópályák kanyarognak a felhőkarcolók között. Dubai igazi metropolisszá nőtte ki magát. Meleg, napsütéses klímájának és homokos, türkizkék tengervizének köszönhetően igazi üdülőparadicsommá vált. Emellett Dubai nagyszerű búvárkodási lehetőségeket is kínál a gazdag tengeri élővilága jóvoltából.

A képen űrbelűek, bordásmedúzák, hydraállatok, óceánfenék látható

Automatikusan generált leírás

Ha búvárkodni szeretnénk Dubai-ban, akkor járunk a legjobban, ha a helyben működő kluboknál érdeklődünk az alapvető információkról és aktuális időjárásról, látótávolságról. Érdemes felkészülni, ugyanis a Perzsa- öböl, így Dubai vize kicsit hidegebb, a látótávolság is rosszabb az Ománi- öbölnél hiszen az Emírségek keleti oldala tulajdonképpen az Indiai-óceán partja. Az oktatók télen a 22C fokos vízben már száraz ruhában merülnek nyáron viszont a víz 30C fok is lehet, összességében az egész esztendő búvárkodásra alkalmas szezonnak tekinthető.

A legnépszerűbb merülési helyszínek

A legismertebb roncs merülőhely a Dubai körüli térségben egy a kapitány által elsüllyesztett tankerhajó és egy lelőtt A300-as utasszállító repülőgép, de gyakorlatilag mindenütt találni maradványokat a víz alatt.

A Martini Rock egy vízalatti szikla, ahol gyönyörű halrajok úszkálnak. A látótávolság itt 19 méter. 

A Shark Island nevét alakjáról kapta, amely egy cápa hátuszonyához hasonlít. partszakasza mentén kövek és homokdűnék találkoznak. Ez számos rájafajnak nyújt pihenő helyet. A téli hónapok alatt a sekélyebb részeken fekete szirti cápákat is láthatunk.

Az Anenome Gardens sekély zátonya 16-18 méter mélyen található, színes korallokkal és rengeteg szellőrózsával fedve. A zátony otthona számos murénának, de megtalálható itt a polip, a tintahal, a vízicsikó és más számos halfaj is.

A Corall Garden korallkert 25 méter mélyen helyezkedik el. Több ritka fajú homár és rája él itt. De felfedezhetjük itt a fényesen csillogó barracudát, királyhalat és tonhalat.

A külföldi nyaralás és sportolás elengedhetetlen feltétele az ideális utasbiztosítás megléte!

Következő cikkünk:
Az Ouzoud-vízesés