Búvárkodás Eilat-ban

Eilat dél-izraeli üdülő- és kikötőváros, amely az Eilati-öböl északi részén helyezkedik el. Körülbelül 300 km-re Jeruzsálemtől és 350 km-re Tel Avivtól. A város Negev-sivatagban fekszik, az ország déli csücskén. Ez az egyetlen izraeli város a Vörös-tenger partján. Eilat városa meglehetősen közel esik a körzet két másik népszerű üdülőhelyéhez, a jordániai Aqabához és az egyiptomi Tabához, az éghajlata, víz alatti világa is ezekhez hasonló. Eilat fő vonzereje, hogy tengervizének hőmérséklete egész évben lehetővé teszi a kellemes fürdőzést. Még a téli hónapokban is melegebb a tenger valamivel, mint 20C fok. Eső csak nagyon elvétve esik, legfeljebb télen, főként a januári hónapban fordulhatnak elő alkalmanként kisebb záporok. Nyáron nagyon meleg az idő, akár 40C fok fölötti hőmérséklet is lehet, ezért nem célszerű ezekben a legforróbb hónapokban ide utazni. A helyi, gazdag tengeri élővilág kiváló búvárkodási lehetőségeket nyújt.

A képen víz, vízisportok, úszás, óceánfenék látható

Automatikusan generált leírás

Mint ahogy már említettük, Eilat partszakaszán egész évben jellemzően 22-27 fokos a tengervíz, a merülőhelyek legtöbbször a partról elérhetőek, a víz alatt pedig a Sínai-félsziget északi részén megszokott élővilág várja a búvárokat. Ismertebb merülőhelynek számít a Japanese Gardens, de víz alatti roncsok megtekintésére is lehetőség van. Különleges hely a Dolphin Reef, egy zárt öböl, ahol az ott élő delfinekkel lehet együtt merülni.

Búvárjogosítvány nélkül merülni csak oktatóbúvárral lehet, aki a merülőket felügyeli és irányítja a vízben. Fontos tudnivaló még, hogy az izraeli merüléshez mindenképpen búvár biztosításra van szükség, és a nemzetközi biztosítások közül van, ahol kizárólag a DAN-ét fogadják el.

Bár Eilat körzetét ritkán választják a magyar búvárok önálló úticélként, tabai nyaralás esetén érdemes egy-két napos programként felkeresni a várost és esetleg merülni itt. Arra minden utazónak érdemes felkészülni, hogy az országban mindenütt komolyan veszik a biztonsági előírások betartását, együttműködőnek kell lenni a reptéri- vagy határellenőrzések során.

Forrás: https://www.divecenter.hu/Country/IL2/izrael-eilat-israel-eilat 

Bárhol is szeretnénk víz alá merülni, elengedhetetlen a megbízható, minden igényt kielégítő utasbiztosítás megléte!

Következő cikkünk:
Búvárkodás Egyiptomban