Csehország látnivalói

A Csehország számos gyönyörű természeti, kulturális és történelmi helyszínnel rendelkezik. A cseh városok miliője rendszerint elvarázsolja a turistákat. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány nagyszerű helyszínt, ahova érdemes ellátogatni, ha az országban járunk. Fedezzük fel a legjobb cseh látnivalókat!

Prága

Prágában, Csehország fővárosában és egyben legnagyobb városában a történelem valósággal életre kel. Prága egyike Közép-Európa politikai, kulturális és gazdasági központjának. A legfontosabb nevezetességek közé tartozik a Szent Vitus-székesegyház a prágai várban, a Kisoldal, az Óvárosi tér a csillagászati órával, a Károly-híd, a vyšehradi park a temetővel és még sok más. 1992 óta Prága kiterjedt történelmi központja szerepel az UNESCO világörökségi listáján. 2017 óta a város évente több mint 8,5 millió nemzetközi látogatót fogadott, London, Párizs, Róma és Isztambul után az ötödik leglátogatottabb európai város volt.

Český Krumlov

Český Krumlov Dél-Csehországban, České Budějovice városától 22 km-re délnyugatra található, a Moldva folyó kettős kanyarulatának partján. A helyszín az ország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Gyönyörű vára a prágai után a második legnagyobb Csehországban, a főteret festői házak veszik körül. Lélegzetelállító panorámát nyújt a helyszín.

Kutná Hora

A Közép-csehországi kerületben egy figyelemre méltó történelmi város meseszép emlékművekkel, amely az UNESCO listáján is szerepel. A lenyűgöző történelme mellett festői környezettel és temérdek kulturális látnivalóval is elvarázsolja a látogatókat. A legismertebb és leglátogatottabb természetesen a Szent Borbála-templom, a Jezsuita kollégium, a Szent-Jakab templom, Hrádek, benne a Cseh Ezüstmúzeummal, ez kezeli az egykori bánya konzervált, látogatható részét is. A mintegy 250 méteres földalatti út tárlói bemutatják, hogyan lett az ezüstércből érme.

Litomyšl

A szintén az UNESCO listáján szereplő kisváros egy gyönyörű reneszánsz kastéllyal a Pardubicei kerületben található, Svitavtól mintegy 17 km-re északnyugatra. A klasszikus betekintő túrákon kívül a kastély tartalmaz egy zongorákról és színházi előadásokról szóló kiállítást, a városi galériát a második emeleten, Olbram Zoubek szobrait és az elnökök látogatására megemlékező emléktáblát. A kastélykomplexum egy sörfőzdét, egy lovardát, egy gazdaházat, egy franciakertet és egy angolkertet is magába foglal.

Forrás: https://www.invia.hu/blog/10-legszebb-hely-csehorszagban/


Bármikor is utazunk ebbe a varázslatos országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről indulás előtt!

Következő cikkünk: Portugália látnivalói