Dél-Afrika legszebb természeti képződményei

Dél-Afrika egy igazán változatos ország: a festői vízesések, a különleges barlangok, a lélegzetelállító kanyonok, a narancssárga sivatagok és a drámai hegyvonulatok végtelen lehetőséget kínálnak a csodálatos táj felfedezésére! Íme, Dél-Afrika 5 legváltozatosabb tája, amelyeket érdemes a bakancslistádra felírni! 

Blyde folyó kanyon

A Blyde folyó kanyon Dél-Afrika egyik fő természeti látványossága, amely a Drakensberg-hegység északi lábánál lelhető fel. A Grand Canyon és a Fish River Kanyon után ezt a kanyont tartják a világ egyik legnagyobbjának. A gazdag növényzetű kanyon a drámai sziklákkal és különleges formában kivájt homokkő-képződményekkel lélegzetelállítóan szép kontrasztot képez. A leírhatatlan látványt élőben kell megtapasztalni, ezért ezt a desztinációt semmiképp se hagyd ki a dél-afrikai utazásodból!

A képen égbolt, hegy, kültéri, fű látható

Automatikusan generált leírás

Tugela vízesés 

A csodálatos Tugela vízesés a Natal Nemzeti Park legnépszerűbb nevezetessége. Az Angel vízesés után ezt tartják a második legnagyobbnak a világon. A víz 948 méter magasról zúdul le a Draknesberg hegység drámai szikláiról, öt lépcsőn keresztül. A híres vízeséshez könnyen el lehet jutni a kiépített túraútvonalakon keresztül, ahol akár vezetetett túrákon is részt lehet venni. 

Cango-barlangok 

A Cango-barlangok a Swartberg Fekete-hegységben fellelhető képződmények, amelyek Afrika legnagyobb barlangrendszerét alkotják. Az 5 kilométeres földalatti komplexumnak csak az első 2 kilométere látogatható. A különleges formájú cseppkövek és mészkövek lélegzetelállító formákat alkotnak. A barlang egyes öveiben különböző fantázianevekre hallgató termeket hoztak létre, mint például az Esküvői terem, a Szivárvány terem, a Trónterem, az Ördögműhely és a Kristályerdő terem.

Drakensberg-hegység

A Drakensberg Dél-Afrika legmagasabb hegysége a maga 3482 méteres magasságával. Neve a hollandoktól származik, melynek jelentése a „sárkányok hegye”. A Drakensberg-hegység nagy platina-, arany- és egyéb kevésbé értékes, de hasznos érckészleteket tartalmaz. A sziklákban barlangok találhatók, ősi barlangképekkel, amelyek több mint 8000 évesek. A természet szerelmesei biztosan nem fognak unatkozni, ha idelátogatnak, ugyanis a túraútvonalak völgyekkel, szakadékokkal, vízesésekkel és égig érő csúcsokkal teli panorámát ígérnek. 

Kalahari-sivatag

A Kalahari-sivatag a Kgalagadi szóból kapta a nevét, amely annyit jelent „víz nélküli hely”. A sivatag az azonos nevű, Kalahari-medencében fekszik. A sivatag vöröses narancssárga képződményei páratlan természeti élményt nyújtanak. A Kalahari területe a kontinens igen nagy részét elfoglalja és területe egyre csak növekszik. A turisták körében a bushmeni településekre való kirándulások a legnépszerűbbek a környéken. 
 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Kenya legszebb természeti képződményei