Dél-Amerika legszebb természeti képződményei

Dél-Amerika régiója csodálatos tájakat, vadregényes vidékeket, meghökkentő földrajzi alakzatokat és egyedülálló élővilágot rejt. Érdekesség, hogy Dél-Amerikában van a legfajgazdagabb élőhely a Földön, ez az Amazónia. Itt az ideje, hogy megismerd vidék legszebb természeti látnivalóit!

A képen természet, kültéri, füst, szivárvány látható

Automatikusan generált leírás

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány fantasztikus helyszínt, melyet érdemes meglátogatni! Persze, ezekkel bátran lehet vitatkozni.

Az Iguazú-vízesés

A különleges Iguazú-vízesés az Iguazú folyón található, Argentína és Brazília határán, amely az Iguazú Nemzeti Park területén helyezkedik el. A vízesés 270 különálló zuhogóból és kisebb vízesésből áll, melyek a folyón 2,7 kilométer szélességben húzódnak. A víztömeg a vízeséseken maximum 82 métert esik, átlagos magasságuk 60 méter. Igazán lélegzetelállító a panoráma, ahogyan a vízesést szivárványos vízgőz felhők tarkítják.

A Galápagos-szigetek

A gyönyörű Galápagos-szigetek egy 14 nagyobb szigetből, 6 kisebből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport a Csendes-óceánban. Ecuadorhoz tartozik, annak egy önálló tartományát alkotja. Az első sziget 5-10 millió éve keletkezett forrópontos vulkanizmus következtében. A legfiatalabbak, az Isabela és a Fernandina még mindig alakulnak; a legutóbbi vulkánkitörés 2005-ben volt. A szigetek leghíresebb állatai a galápagonak nevezett galápagosi óriásteknősök vagy elefántteknősök, melyek mára a világ legalaposabban tanulmányozott vadállatai közé tartoznak, és persze a szigetről szigetre különböző Darwin-pintyek, amik valójában nem is a pinty- hanem a tangarafélék családjába tartoznak.

Amazonas esőerdők

Az Amazonas-medence vagy Amazónia Dél-Amerika azon északi része, amely a Guyanai- és Brazil-masszívum, továbbá az Andok között helyezkedik el. Az Amazonas folyó és mellékfolyói szelik át. Jelentős része trópusi esőerdővel borított, nevét a fő folyójáról kapta. A hatalmas erdőségek miatt a Föld tüdejének is nevezik. Az Amazonas-medence területén található a világ legnagyobb egybefüggő trópusi esőerdője, amely magába foglalja Brazília, Peru, Ecuador, Kolumbia, Venezuela, Guyana, Suriname és Francia Guyana egyes területeit. Őserdője növényfajokban gazdagabb, mint Afrika vagy Ázsia őserdői. A faji változatosság itt a legnagyobb a Földön, több mint 2,5 millió állat- és közel 0,5 millió növényfajnak ad otthont.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Spanyolország legszebb természeti képződményei