Dominika legszebb természeti képződményei

A Karibi-térség felfedezésére tökéletes úti cél lehet a csodálatos Dominikai Köztársaság, ahol természeti kincsekben biztosan nincsen hiány! Íme, a legszebb látnivalók Dominika környékéről, amelyeket mindenképp érdemes felírni a bakancslistádra, ha Te is a természet nagy szerelmese vagy!

Samana-félsziget

A Samana-félsziget felfedezését az igazi természet kedvelőknek találták ki! A kristálytiszta tengert minden évben december és március között hosszúszárnyú bálnák ezrei lepik el, amely csak egy a rengeteg attrakció közül, amiért a turisták szívesen látogatnak ide. A félsziget buja növényzetét szinte akármerre nézünk, megcsodálhatjuk, de a Sierra de Semana hegység zöld erdői és a Haitises Nemzeti Park még több alternatívát kínál az odalátogatók számára, hogy közelebb kerülhessenek a természethez. 

A képen kültéri, fa, víz, égbolt látható

Automatikusan generált leírás

Enriquillo-tó

Az Enriquillo-tó a térség legnagyobb területű sós tava a maga 375 négyzetkilométerével. A tó a Karib-térség legmélyebb pontján, 40 méteres tengerszint feletti magasságban nyújt otthont ezernyi leguánnak és flamingónak. A tó különlegessége, hogy egy kis sziget van a közepén, amely a Cabritos névre hallgat. A szigeten a híres nemzeti park tökéletes élőhelyet biztosít a hegyesorrú krokodilok egyik legnagyobb vadonélő populációjának. A parkban nem csak az állatokkal, de rengeteg különleges növény- és madárfajjal is megismerkedhetünk.

Parque Nacional del Este

A Parque Nacional del Este a Karibi-térség egyik legfontosabb és legnagyobb természeti kincse a Saona-szigeten. A nemzeti park az UNESCO Világörökségek listájára is felkerült csodálatos állat- és növényvilága miatt. A tengerkék vízben élő gazdag korallzátony és az értékes parti lagúnák rengeteg állatfajnak adnak otthont, mint például a különböző tengeri teknős fajok, a lamantinok, a palackorrú delfinek és a trópusi halfajok ezrei. A varázslatosan színes élővilág miatt a hely igen kedvelt a búvárkodás és a snorkeling szerelmeseinek körében. A természeti kincsek mellett a Taino barlangokon fellelhető rajzok tehetik még különlegesebbé az utazást.  

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Jordánia legszebb természeti képződményei