Jordánia legszebb természeti képződményei

Egy jordániai utazás során nem csak változatosabbnál változatosabb tájakat csodálhatunk meg, de izgalmas történelmet és kultúrát is szívhatunk magunkba. Jordániába érdemes legalább egy hétre menni, mert felfedezni való az akad bőven! Íme, a legszebb természeti kincsek és a legjelentősebb kulturális látnivalók ebből a különleges országból! 

A Holt-tenger a Föld felszínének legalacsonyabb pontja, amely a maga 75 kilométeres hosszúságával és 12 kilométeres szélességével Jordánia és Izrael határán terül el. A Holt-tenger egy lenyűgöző természeti jelenség, amely leginkább a nagyon magas – nagyjából 33%-os – sótartalmáról híres. Ez a hihetetlenül magas sótartalom gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy vízében élővilág alakuljon ki, innen ered a Holt-tenger név is. Az izgalmas természeti képződményt érdemes megcsodálni, ha Jordániában járunk!

A képen kültéri, szállítás, szarvasmarha, homokos látható

Automatikusan generált leírás

A Wadi Rum sivatag egy kihagyhatatlan úti cél a Jordániába utazóknak. A híres sivatag számos ismert film helyszínéül szolgált már, nem csoda, hiszen jellegzetes vörös sziklaformázatai és homokdűnék pasztell színei kiváló hátteret adnak bármilyen vakmerő jelenetnek. A bámulatos sziklaalakzatok több millió éves sziklaképződmények, amelyek az erózió és az evolúció folyamatainak érintetlen szépségét hordozzák magukban. A Wadi Rum sivatag felfedezése leginkább tapasztalt vezetővel ajánlott.

A Wadi Mujib Bioszféra Rezervátum egy kevésbé ismert látványosság, mint az előzőekben említettek, ugyanakkor egyedülálló szépsége miatt mindenképp érdemes meglátogatni. A rezervátum egy kanyon mentén húzódik, ahol a szezonális folyó által természetesen létrehozott medencéket és kisebb vízeséseket csodálhatjuk meg. A rezervátum áprilistól októberig látogatható, így, ha ebbe az intervallumba esik az utazásod, semmiképp ne hagyd ki ezt az egyedülálló helyszínt sem!

Talán a leghíresebb turisztikai látványosság Jordániában Petra városa. Az ősi, kősziklákból kivájt város a 19. században egyáltalán nem volt látogatott, azonban napjainkban az ország egyik fő turisztikai látványossága lett. A Vörös Városnak is nevezett település egyedülálló hangulata méltán ragad magával mindenkit. A város fontos régészeti helyszínként is szolgál, teljes egészében a mai napig nincs felfedezve. A  legszebb látvány az Aaron-hegyről tárul Petra városára.

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Nepál legszebb természeti képződményei