Ecuador legszebb természeti képződményei

Ecuador egy igazi ékszerdoboz Dél-Amerika területén! A rengeteg történelmi és kulturális nevezetesség a kiemelkedően különleges természeti kincsekkel karöltve igazán egyedülálló hangulatot kölcsönöz az országnak. Lássuk Ecuador kihagyhatatlan látnivalóit! 

Az Ecuador szó jelentése spanyolul ’Egyenlítő’, mivel az ország az Egyenlítő vonalán fekszik, amely már előrejelzi az ország különleges klímáját. Ecuador gazdag növényzetnek és rengeteg különleges állatfajnak ad otthont. Nem csak természeti jellege elképesztő, de történelmi és kulturális vonatkozású értékei is kimagaslóak, amelyek leginkább az ősi inka kultúra és a spanyol hódítások világába repítenek vissza. Emellett az ország telis-tele van csodálatos tengerpartokkal és festői tavakkal, ahol a fürdőzés szerelmesei is igazi paradicsomra lelhetnek! 

Pylon del Diablo vízesés

A Pylon de Diablo vízesés, avagy magyarul az ’Ördög üstje’ Ecuador egyik legcsodálatosabb természeti képződménye. Az odalátogatóknak egy igen keskeny alagúton kell végigmenniük, hogy a festői, monumentális sziklákról lezúduló vízesést megcsodálhassák. A Pastaza folyó vízesése az ecuadori Andokban lelhető fel, amelyet csodálatos, élénk esőerdő vesz körbe. A kihagyhatatlan látványosság Baños de Agua Santa városához van közel ahonnan autóval könnyen megközelíthető. 

Chimborazo vulkán

A Chimborazo egy kialudt rétegvulkán az Andokban, amelyet a 19. század elejéig a Föld legmagasabb hegyének tartottak. Bár a Mount Everest csúcsa magasabban van a tengerszinthez képest, a Föld középpontjától mérve a Chimborazo a Föld legmagasabb pontja. Ennek oka, hogy a Föld átmérője az Egyenlítőnél nagyobb, mint a Mount Everest szélességén (28°É), ezáltal a tengerszint is „magasabban” van. A Chimborazo megmászása természetesen csak az igazán gyakorlott túrázóknak való, de már maga a hegy varázsa és a körülötte fellelhető élővilág megér egy kirándulást. 

A Galápagos-szigetek

A Galápagos-szigetek Ecuador önálló tartományaként egy 14 nagyobb szigetből, 6 kisebből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport a Csendes-óceánban. A szigetcsoport a különleges és gazdag élővilágának hála csodálatos természet közeli élményt nyújt. A szigeten számos jellegzetes állatfaj megtalálható, mint például a galápagosi óriásteknős, a Darwin-pinty, a galápagosi medvefóka és a szebbnél szebb leguánok. A szigetek közül a legszebbek a Bartolomé, a Rabida, a San Cristóbal, a Floreana, az Isabela-sziget és a Santa Cruz. Akármelyik szigetre is esik a választásunk, az biztos, hogy gyönyörű strandokkal, természeti kincsekkel és gazdag, különleges állatvilággal ismerkedhetünk meg.

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!
Következő cikkünk: Paraguay legszebb természeti képződményei