Paraguay legszebb természeti képződményei

Bár a dél-amerikai Paraguay nem rendelkezik tengerparttal, az ország így is rengeteg természeti kincset és látványosságot rejt. Látogasd meg ezt a különleges országot és szerezz újabb kalandokat Dél-Amerikában!

Paraguay országát délről és délnyugatról Argentína, kelet és északkelet felől Brazília, északnyugatról Bolívia határolja. Az egykori spanyol gyarmatország 1811-ben nyerte el függetlenségét. Az egyedülálló tájat Paraguay mocsarakkal tarkított, őserdővel borított völgye osztja ketté: a folyótól nyugatra a Gran Chaco szavannás alföldje, keleten pedig a Brazil-magasföld szubtrópusi erdőkkel tarkított előhegysége uralja a tájat.

A képen kültéri, természet, égbolt, vízesés látható

Automatikusan generált leírás

Paraguay egyik legnépszerűbb látványossága a lenyűgöző Saltos del Monday vízesés. A 45 méter magas és 120 méter széles vízesés a Presindente Franco kerületben lelhető fel. A vízesés hatalmas erdős területek közötti túraútvonalakon érhető el. A környék növény-és állatvilága gazdag, így az odalátogatóknak igazi, különleges természeti élményben lehet részük.

A Cerro Cora Nemzeti Park területe további természeti látványosságokat tartogat a turistáknak. A parkban a szavannás területeken és a hegyvidéki tájakon túl történelmi műemlékeket, múzeumokat és üdülőterületet is találunk az Aquidabán folyó mellett.  Történelmi jelentősége, hogy ez volt az a helyszín, ahol a paraguayi háború utolsó csatája zajlott.

Érdemes felfedezni Paraguay fővárosát is, Asunciónt, amelynek rengeteg egyedülálló nevezetessége van. A város legimpozánsabb épülete egyértelműen a Palacio de los López, az elnöki palota. A történelem és kultúra megismerésére a Godoi Múzeum és a Panteón Nacional lehet kiváló választás. A főváros további jellegzetes épületei a Casa de Independencia, amely még a gyarmati uralomból maradt fenn és a Catedral Metropolitana főszékesegyház. A természet közelsége és védelme a fővárosban is megjelenik, amit a Dr. Carlos Friebig német tudós által alapított Botanikus- és Állatkert jól bizonyít. Ma mintegy 70 vadállatfaj él a több, mint 110 hektáros területen, köztük oroszlánok, majmok, kígyók, teknősök és lajhárok.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Kolumbia legszebb természeti képződményei