Eger és környéke

Eger számos mesés látnivalót tartogat a turisták számára, hiszen ámulatba ejtő tájaknak, isteni borvidékeknek és történelmi épületeknek lehetünk szemtanúi, ha odalátogatunk. Vegyük szemügyre, hogy mit érdemes meglátogatni, ha Eger környékén járunk!

Eger városa

Eger tökéletes úti cél egy városnézős vagy wellness hétvégére, hiszen minden, amit egy aktív pihenéstől elvárunk, itt egy helyen megtaláljuk. Érdemes ellátogatni az Egri várba, ha visszatekintenénk a magyar történelem dicső csatáira, vagy vehetjük az irányt a Dobó tér felé, amit rengeteg étterem és borozó ölel körbe. Népszerű látványosság a lenyűgöző Bazilika is és a török időket megidéző Minaret is. 

A képen égbolt, kültéri, épület, kegyhely látható

Automatikusan generált leírás

Egerszalók sódombjai

Nem messze Egertől igazi természeti csodát fedezhetünk fel: az Egerszalóki sódombot. A sódomb a falu legnagyobb nevezetessége, amihez teljesen közel menni nem is lehet, hiszen a 410 méter mélyről feltörő víz 65-68 Celsius fokos. A domboldalon lefolyó víztömeg 1200 négyzetméteres, lenyűgöző mészkőlerakódást épített ki. A sódomb mellé a természeti adottságait kihasználva egy fürdőt hoztak létre, ahol élvezhetjük a termálvíz jótékony hatásait, illetve a domb köré sétaútvonalat építettek ki. Az egerszalókihoz hasonló sódomb csak Törökországban és az USA-ban, a Yellowstone Nemzeti Parkban lelhető fel!

Szépasszonyvölgy

Kinek ne jutna eszébe Egerről a bor? A Szépasszony-völgy Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe, ami közel 200 pincéből áll. Ha részt vennénk egy hangulatos borkóstolón, vagy esetleg minőségi borokat vinnénk haza, érdemes a pincék felé venni az irányt. A borok mellett ínycsiklandozó gasztronómiai specialitásokat is kínál a vidék. 

Noszvaj

Noszvaj egy Egertől 10 kilométerre fekvő kisfalu, annál nagyobb csodákkal. A falu hangulatos utcáin sétálva olyan látványos épületeket fedezhetünk fel, mint a De la Motte-kastély vagy a helyi finomságokat kínáló Gazdaház. Egyedülálló élményben lehet részünk, ha ellátogatunk a barlanglakásokhoz, amit a Bükkalján, az Egertől Miskolcig húzódó szakaszon találunk meg. A könnyen megmunkálható riolittufa barlangok egykor a nagymértékű elszegényedéskor nyújtottak otthont a leleményes nincsteleneknek. A barlanglakások ma már lakatlanok, egy részükben pedig alkotótelep működik. 

Magával ragadó helyszínek lelhetőek fel hazánkban. Érdemes felfedezni kincseinket! Belföldi utazás során is fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása, mindig legyen ez az első lépésünk!

Következő cikkünk: A szegedi és a kalocsai fűszerpaprika