Erre figyelj külföldi netezés során

Külföldi utazásunk során nyilvános WI-FI-be botlani hatalmas öröm lehet, és rendszerint azonnal rácsatlakozunk, hogy óvjuk a saját előfizetésünket. Azonban nem gondolunk bele a művelet veszélyeibe. Minden, amit jelszó nélkül megosztunk az adott WI-FI hálózaton keresztül bárki számára elérhetővé válik, aki ugyanazt a WI-FI hálózatot használja. Egy hozzáértő hacker pedig a jelszavas tartalmainkhoz is könnyedén hozzáférhet. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne használjunk nyilvános WI-FI-t, viszont legyünk nagyon óvatosak.
 
kulfoldi-internetezes-(1).jpeg

Ügyeljünk arra, hogy mit osztunk meg és használunk a hálózaton keresztül. Lehetőség szerint kerüljük a bankkártya adatok és az email jelszavak megadását. Ha mégis kénytelenek vagyunk nyílt WI-FI-n keresztül intézni az ügyeinket, akkor pedig használjunk VPN-t, ami egy titkosított csatornát alakít ki az adataink számára, így nem juthat hozzá senki. VPN szolgáltatóból már elég sok létezik, és több közülük díjmentesen is működik.

Ha nincs lehetőségünk VPN használatára, akkor az is jó megoldás, ha kikapcsoljuk hálózati megosztást a gépünkön. Lényeg, hogy körültekintően netezzünk, nehogy illetéktelenek kezébe kerüljenek az adataink.

A külföldi internetezési jó tanácsok mellett a megfelelő utasbiztosítás kiválasztására is fontos oda figyelni.

Következő cikkünk:
Európai hosszúhétvégék