Európa legdélibb pontja

Ha Te is egy elszánt utazó vagy, aki keresi az újabbnál újabb kalandokat és „legeket”, akkor megéri felírni a bakancslistádra az európai kontinens legdélibb pontját is! Látogasd meg ezt a különleges helyet és szerezz életreszóló emlékeket!

Az európai kontinens legdélibb pontja a Spanyolországban található Punta de Tarifa. A híres pont Andalúziában, azon belül is Cádiz tartományban található, amelynek egyik partját az Atlanti-óceán, másik partját a Földközi-tenger mossa. Olyannyira délen található, hogy éghajlata néhány afrikai városéval vetekszik. 

A képen kültéri, szörfölés, víz, égbolt látható

Automatikusan generált leírás

Fekvésének köszönhetően Punta de Tarifa igen szeles, így méltán az egyik legkedveltebb európai úti célja a szörfözés kedvelőinek. Az átlagos 35-40 kilométeres szélben a szörfösök mesébe illő hullámokon és lenyűgöző panoráma kíséretében űzhetik a kedvenc sportágukat. A szörfösökön kívül a strandolni vágyó látogatók is örömüket lelhetik a puha, forró homokos partokon, amelyek közül kiemelkedően kedvelt a Playa de Los Lances, a Playa Santa Catalina és a Playa Chica de Tarifa. Ha különlegesebb partokat ismernénk meg a környéken, akkor a Parque Natural del Estrecho egyenetlen partszakasza vagy a Colada de la Costa sziklás partja megfelelő alternatíva lehet. 

Tarifa városa nem csak a vízi sportok szerelmeseinek kedvez, ugyanis önmagában is egy nyüzsgő, tipikus dél-spanyol hangulatú üdülőhely, ahova szívesen utaznak a turisták. Az óváros mediterrán hangulata és szűk utcái csodálatos miliőt varázsol az üdülőhelynek. A sétálóutcák leginkább a nyári estéken telnek meg élettel, a turistáknak lehetőségük van hangulatos éttermek és bárok kipróbálására. Érdemes szemügyre vennünk a kikötő felett húzódó Santa Catalina kastélyt, amelyen a mór és andalúz építészet stílusjegyeit fedezhetjük fel. A történelem kedvelői megtekinthetik a Cueva del Moró-i őskori barlangrajzokat és felfedezhetik a Baelo Claudia római település romjait. A vízi világ szerelmeseinek akár kiváló program lehet a környéken igen kedvelt delfinleső hajótúrák egyike is! 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Európa legészakibb pontjai

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']