Európa legszebb városai

Ha Európa legszebb városait keressük, lehetetlen egyértelmű sorrendet felállítani közöttük. Az öreg kontinensen számtalan lélegzetelállító hely létezik, amelyek más és más ok miatt egyediek. Ne is menjünk messzire, itt van mindjárt Budapest: talán a benne élők már hozzászoktak a látványhoz, ám külső szemmel nézve, turistaként ez az egyik legizgalmasabb célpont. Fővárosi lakosként érdemes néha elvonatkoztatni, és nem csak rohanni, hanem megélni az olyan csodákat, mint az Országház, a Lánchíd vagy a Duna. De lássunk néhány helyet hazánkon kívül is, amellyel Európa büszkélkedhet!


 

praga-(1).jpeg

Prága, Csehország ékszerdoboza

A csehek sem panaszkodhatnak, Prága építészeti és történelmi szempontból szintén kincseket rejt. A történelmi városrész légköre mindenkit elragad, és akkor a frissen csapolt helyi sörökről nem is beszéltünk. A cseh főváros látnivalókban nem szűkölködik, az odalátogatóknak mindenképp érdemes felfedezni a város fő nevezetességeit, mint a nagy múltú Károly híd, az impozáns Wallenstein palota, a különleges tervezésű Táncoló ház, vagy a modern építésze egyedülálló remeke, a Kafka mozgó szobor. 

Ahol a modern kor és a történelem találkozik: Bécs

Bécset leginkább kávézói és süteményei miatt imádják, na meg a schönbrunni kastély és a Prater miatt, de az sem véletlen, hogy már többször elnyerte a legélhetőbb város címet Európában. A rengeteg kastély, a híres-neves múzeumok, az egyik legnagyobb karácsonyi vásár és megannyi nevezetesség köthető a nevéhez, amiért annyira szeretjük. Bécs a modern kor és a történelem tökéletes találkozása, amit jól demonstrál például a lovaskocsik vágtázása a modern épületek között. 

A franciák büszkesége, Párizs

Párizs a romantika és a szerelem otthona, illetve természetesen a Eiffel toronyé, de itt van a Notre Dame, valamint a Sacré-Coeur Bazilika is. De a különleges hangulatú várost sok jelzővel illetik: „a fény városa”, a „divat fővárosa”, ami nem véletlen, hiszen rengeteg említésre méltó stílusjeggyel rendelkezik. A városban a kötelező látnivalókon kívül rengeteg művészeti galéria, fényűző üzletsorok és a Szajna korzói várják a látogatókat.

Anglia fővárosa, a népszerű London

Londonban minden utcasarkon látni egy történelmi jelentőségű épületet, sétatávra sorakozik egymástól a Tower, a Buckingham-palota, a British Múzeum, a Big Ben, a Piccadilly Circus és a Trafalgar Square. De ne maradjon ki a sorból a London Eye sem, a Westminster-palota és a Szent Pál-székesegyház sem. London egy igazi világváros, amit egyszer mindenkinek fel kell fedeznie!

Észak Velencéje: Amszterdam

Amszterdam egy tökéletes adottságokkal rendelkező város, amit az Észak Velencéjének is gyakran neveznek. Az Amstel folyó tökéletes hangulatot kölcsönöz az egész városnak: a romantikus hidakkal átívelt csatornák, a folyó partján hagyott biciklik, a békésen úszkáló csónakok látványa pedig mind hozzájárul ehhez. Aki a kultúra és a történelem szerelmese, az sem fog unatkozni a városban, hiszen számos múzeum rejtőzik a különleges házak között, mint például az Anne Frank House vagy a Van Gogh Múzeum. 

A spanyol kedvencek: Madrid és Barcelona

Európa legszebb városainak sorát sokáig lehetne folytatni, hiszen ki tudna dönteni a spanyol nagyvárosok, azaz Madrid és Barcelona között? A két ikonikus spanyol város hangulata összehasonlíthatatlan, de akármelyiket is tűzzük ki úti célul, biztosan életre szóló élményeket gyűjtünk! Ami biztosan közös a két városban, az a futball iránti szeretet: bármelyik oldalon is állsz, Európa legszebb stadionjait fedezheted fel. Amiben pedig különböznek: Madrid leginkább egy városnézős kiruccanásra alkalmas, ahol megismerheted az ország kulturális és történelmi részét, Barcelona pedig ennél sokszínűbb – a történelmi és építészeti nevezetességeken kívül tengerpartot és egy sajátos hangulatot is kínál. 

Az olasz hármas: Róma, Firenze, Nápoly 

De hogyan is lehetne választani Olaszország kincsei, Roma, Firenze, Nápoly vagy éppen Velence között? Mindenkinek megvan a maga nézőpontja, a maga kedvence. Európa legszebb városai éppen ezért különlegesek. Egy római vakáció igazán izgalmas élményeket kínál, a fővárosban felfedezheted az ország legfőbb jellegzetességeit. Firenze szintén bámulatos látnivalókkal kecsegtet, amelyek visszarepítenek a történelembe. Nápoly utánozhatatlan hangulata, és a körülötte fellelhető gyönyörű tengerparti részek pedig egy teljesen más perspektívából engedik megismerni Olaszországot.


Bármelyik városba is utazunk, előtte a legfontosabb a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása! A felhőtlen élmények és a végtelen kikapcsolódás érdekében semmiképp sem feledkezzünk meg erről a lépésről! Biztonságos utazásra fel!


Következő cikkünk:
Málta időjárása