Európa legszebb városai

Ha Európa legszebb városait keressük, lehetetlen egyértelmű sorrendet felállítani közöttük. Az öreg kontinensen számtalan lélegzetelállító hely létezik, amelyek más és más ok miatt egyediek. Ne is menjünk messzire, itt van mindjárt Budapest: talán a benne élők már hozzászoktak a látványhoz, ám külső szemmel nézve, turistaként ez az egyik legizgalmasabb célpont. Fővárosi lakosként érdemes néha elvonatkoztatni, és nem csak rohanni, hanem megélni az olyan csodákat, mint az Országház, a Lánchíd vagy a Duna.
 

praga-(1).jpeg


A csehek sem panaszkodhatnak, Prága építészeti és történelmi szempontból szintén kincseket rejt. A történelmi városrész légköre mindenkit elragad, és akkor a frissen csapolt helyi sörökről nem is beszéltünk. Bécset inkább kávézói és süteményei miatt imádják, na meg a schönbrunni kastély és a Prater miatt, de az sem véletlen, hogy már többször elnyerte a legélhetőbb város címet Európában. Párizs a romantika és a szerelem otthona, illetve természetesen a Eiffel toronyé, de itt van a Notre Dame, valamint a Sacré-Coeur Bazilika, míg Londonban minden utcasarkon látni egy történelmi jelentőségű épületet, sétatávra sorakozik egymástól a Tower, a Buckingham-palota, a British Múzeum, a Big Ben, a Piccadilly Circus és a Trafalgar Square.

A sort sokáig lehetne folytatni, hiszen ki tudna dönteni a spanyol nagyvárosok, azaz Madrid és Barcelona, vagy akár Olaszország kincsei, Roma, Firenze, Nápoly vagy éppen Velence között? Mindenkinek megvan a maga nézőpontja, a maga kedvence. Európa legszebb városai ezért különlegesek.

Bármelyik városba is utazunk előtte a legfontosabb a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Málta időjárása