Ezért jó utazni

Az utazás élményét senki nem veheti el tőlünk, örökre velünk és a fénykép albumunkkal marad. De nézzük, hogy miért érdemes még utazni:
Kiszakadunk a szürke hétköznapokból – néha jól esik egy kis időre magunk mögött hagyni a mindennapokat, és a legjobb, hogy egy kellemes utazás után biztos, hogy másképpen fogunk a nehézségeinkre is tekinteni.

utazni-jo-(1).jpeg

Még a gyakorlott világjárók számára is folyamatos meglepetést okozhat, ahogyan a személyiségüket formálja egy-egy utazás. A folyamatosan növekvő kalandvágy szinte természetesnek tekinthető, de vannak olyan tulajdonságok, amiket ugyan az utazásaink által élünk meg a legnagyobb dózisban, felhasználásuk mégis a mindennapokban történik. Nézzük, hogy melyek is ezek!

Bátorság

Ahhoz, hogy elindulj egy ismeretlen vidékre, bátorság kell. Legyen az akár csak belföldön egy utazás egyedül vagy egy hosszabb külföldi kaland, ne becsüld le a jelentőségét annak, hogy igenis bele mertél vágni. Minden egyes utazással kilépsz a komfortzónádból, ami bátorságot és önbizalmat ad és mikor itthon eszedbe jut, hogy ezt meg merted tenni, nem lesz kérdés, hogy egy nehezebbnek tűnő döntés meghozatala során is hogyan választasz majd.

Nyitottság

Gondolj arra a pozitív  szemléletre, miszerint nem ítélkezel mindenki felett már az első pillanatban, nem zárkózol el valamitől, csak azért, mert nem illik bele a világodba és hasonlók. Gondolj bele, utazás közben hogyan oldasz meg egy problémát, ha nem vagy hajlandó szóba állni egy idegennel? Vagy mennyivel kellemesebb egy vacsora, ha közben váltasz két vidám szót a pincérrel? Ezek apró dolgok, de ahogy az utazásod alatt, úgy a hétköznapokban is Téged segítenek.

Problémamegoldás

Az előbbiekben már szóba kerültek a problémák. Sajnos még mindig több itthon is azoknak a száma, akik a probléma megoldása helyett inkább azokon lovagolnak. Pedig ezzel sehova sem jutnak el. Vajon, ha épp egy idegen országban vagy és mikor leszáll a géped derül ki, hogy nem jár a vonat, amivel az adott városba jutnál, segít, ha csak sóhajtozol és pánikba esel? Biztos, hogy nem. Olyankor nincs időd sajnálkozni, lépned kell. És meg is teszed. Akkor miért ne tehetnél így a mindennapjaid során is?! Ugye, hogy nem is olyan bonyolult?

A félelem a barátod lesz

Nincs olyan ember, aki ne félne valamitől. De ettől még nem kell hagynunk, hogy a félelmeink vezessenek minket. Félsz attól, hogy egyedül indulj útnak? Próbáld ki magad belföldön! Ha nem érzed jól magad, pár óra alatt újra az otthonod melegében lehetsz. De akkor se lepődj meg, ha ez a komfortzónából való kilépés lesz az a pont, amikor máris elkezded azt a bizonyos „nagy utazást” tervezni.

Félsz a repüléstől? Találj egy okot, ami erősebb, mint a félelmed – például egy családtagnak szerzett öröm azáltal, hogy együtt utaztok el valahova, vagy a saját magadnak való bizonyítás, hogy meg tudod csinálni ezt is. Akár az idei terveid közé is felveheted egyik célnak.

Önismeret a mindennapokhoz

Ez a pont akár a fentiek összessége is lehetne, de igazából annál sokkal több. Olyan tulajdonságaid fedezheted fel magadban, melyeket addig el sem tudtál képzelni, hogy benned vannak. Azáltal, hogy addig idegen személyeket, életeket, tájakat megismersz, egy kicsi mindebből ott marad benned is. Folyamatos igényed lesz arra, hogy tágítsd a határaid, hogy új ismereteket szerezz és ezeket kamatoztathasd.
Egy kiadós kikapcsolódás után sokkal könnyebben forog az agyunk, és gördülékenyebben kezeljük a hétköznapok problémáit is, hiszen hazatérve tele leszünk az élmények adta jó érzésekkel, ezáltal sokkal derűsebben látjuk a világot, és a saját gondjainkat is.
Új emberekkel találkozhatunk - bátran mozduljunk ki a komfortzónánkból és ismerkedjünk másokkal, visszanyerhetjük az esetlegesen elveszett hitünket a többiekkel kapcsolatban. Néhány kedves szó, és máris új barátokra tehetünk szert.

Az utazások során elkerülhetetlenül is újabb és újabb ismeretlen helyzetbe keveredünk, melyek gyakran kívánnak gyors megoldást, ezzel erősítjük a problémamegoldó képességünket és a magunkba vetett hitünket, melyet érdemes hazavinni magunkkal. 
Végül pedig az utazás egyszerűen boldoggá tesz – különleges ételek, látnivalók, élmények és varázslatos vidékek.

Forrás: https://uzletesutazas.hu/utazas-elonyei/A nyugodt utazás egyik legfontosabb feltétele a megfelelő családi és csoportos utasbiztosítás kiválasztása.

Következő cikkünk:
Fapados járatok