Firenze kortalan szépsége

Firenze Olaszország egyik legnagyobb városa, egyben Toszkána régió székhelye és kulturális központja és a Firenzei főegyházmegye székvárosa. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze közel 370 ezer lakossal rendelkezik. Az ókori rómaiak alapította település a középkortól napjainkig fontos kereskedelmi és gazdasági központnak számít. Firenze történelmi centruma 1982 óta az UNESCO kulturális Világörökségének része.

A képen kültéri, épület, víz, település látható

Automatikusan generált leírás

Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont ez a páratlan város. A „reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetik, nem véletlenül. A legtöbb fennmaradt építménye, műemléke a 14-16. századból, a reneszánsz trecento, quattrocento, cinquecento időszakából származik. A látnivalók többsége a középkori városfalak által határolt területen belül helyezkedik el. Firenze 1986-ban Európa kulturális fővárosa volt.

Fő nevezetességei közé sorolható a Szent János-keresztelőkápolna, a Firenzei dóm, a Harangtorony, Palazzo Vecchio és Ponte alla Carraia. A gazdag kulturális és művészeti múlttal rendelkező város igazán népszerű turista célpont. A helyi belváros szűk utcái, nagyszerű éttermek és kávézók, színes kulturális programok és számtalan műemlék várja az idelátogatókat. A térség gasztronómiája jelentős, autentikus olasz fogásokat kóstolhatunk a helyi vendéglőkben.

A régészeti leletek tanúsága szerint a mai Firenze területe már háromezer éve is lakott volt. A firenzei művészetek kiemelkedő korszaka a 13-16. századra tehető. Az ekkor alkotó szobrászok, festők gyűjtőneveként alkalmazzák a firenzei iskola elnevezést. Kialakulása a város gyors ipari és kereskedelmi fejlődésével függött össze. Érdekesség, hogy Guccio Gucci Firenzében alapította meg bőr-, cipő- és ékszermárkáját, a termékek mára világhírű luxuscikké váltak. Firenze városa tulajdonképpen egy hatalmas, élő műalkotás, melyet érdemes felfedeznünk.

A történelmi várost olyan hírességek neve fémjelzi, mint a Medici család, Amerigo Vespucci, Dante Alighieri, Francesco Petrarca, Sandro Botticelli és Michelangelo Buonarroti.

Firenze térségében a nyári időszak jellemzően meleg és napsütéses, ideális az üdüléshez. A nyári hónapokban a nappali hőmérséklet eléri a kellemes 28-29 C fokot. A legtöbb csapadék májusban és júniusban hull. Firenze klímáját a mediterrán éghajlati hatások alakítják.

Legyen gondtalan a városlátogatás! Válaszd az igazán megbízható, kényelmes utasbiztosítást Te is!

Következő cikkünk:
Görögoszág legszebb tengerpartjai