Hazánk legimpozánsabb fürdői

Belföldre utaznátok? Lehűsölnétek egy kicsit a hatalmas melegben? Mutatjuk Magyarország legimpozánsabb fürdőit, melyeket akkor is érdemes meglátogatnotok, ha egynapos kiruccanást terveztek.

 

 

Rudas fürdő

A törökök által 1550-ben épített Rudas fürdő talán országszerte a leggyönyörűbb komplexum. Duna parti lokációjával és csodás kialakításával felejthetetlen élményt nyújt a látogatóknak. A helyszínen több különböző hőmérsékletű medence várja a csobbanni vágyókat, fedett részeinek köszönhetően pedig egész évben üzemel.

 

Széchényi fürdő

A Hősök tere közelében fekvő Széchényi fürdő Európa egyik legnagyobb nyilvános fürdője, mindemellett Budapest legmelegebb vizű fürdőjeként is emlegetik. A több évszázados történelmet maga mögött tudó komplexum csodaszép építészeti stílusa a múlt emlékeit idézi. A helyszín különböző hőmérsékletű kül- és beltéri medencékkel, szaunákkal és gőzfürdővel csalogatja a látogatókat. Az olyan egyéb szolgáltatások, mint a gyógytorna, a fizioterápias kezelések és az iszapkezelések tovább növelik a fürdő népszerűségét.

 

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Magyarország egyik legkedveltebb és legjobb fürdőhelye, ahol bizonyára a család minden tagja megtalálja majd a számára kedvező időtöltést. A fürdő elkülönített gyógy- és családi része biztosítja az idősebbek nyugalmát, miközben az önfeledt szórakozás lehetőségét nyújtja a kisebbeknek. A családi részen taláható csúszdák, gyerekmedencék és játéksarok mellett a gyerekek garantáltan nem fognak unatkozni, miközben szüleik meglátogathatják a fürdő szaunáit és jacuzziit. 

 

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Az országunk délnyugati részén fekvő Harkány kitűnő természeti adottságaival tökéletes otthont ad az itt található gyógyfürdőnek. A régió kedvező éghajlata és a magas napsütéses órák száma egyaránt kedvező feltételnek minősül. A komplexumba évről évre magyar és külföldi vendégek sokasága érkezik, olyan egészségügyi problémákkal mint az ízületi betegségek, vagy a csontritkulás. A harkányi gyógyvíznek hála a betegek nagyszerű eredményeket érhetnek el. A gyógyulásra vágyó vendégek mellett a fürdő felújított medencéivel és nagyszerű csúszdáival a gyermekes családokat is szeretettel várja.

 

Váratlan helyzetek és kellemetlen meglepetések nem csak külföldi út során adódhatnak. Belföldi desztináció esetén is válasszátok a biztonságot, és indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást!

Következő cikkünk: Kerékpár helyszínek Magyarországon