Hogyan tudsz a nászutadon spórolni

Az esküvők egyik legfontosabb tartozéka a nászút. Minden friss házaspár szeretné méltó módon megünnepelni egybekélésüket és kipihenni a szervezés és a lagzi okozta fáradalmakat… A tévhitekkel ellentétben, nem kell, hogy a nászút egy vagyonba kerüljön! Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, amikkel jelentős összeget faraghatunk le a költségekből.

  1. Utazzunk a főszezonon kívül

Késő tavasszal vagy késő nyáron, esetleg ősszel, a turista főszezonon kívül az üdülés ára fele annyiba kerülhet, mint például július közepén. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor a hömpölygő tömeg sem jellemző, nyugodtabb lehet a kikapcsolódásunk és még a pénztárcánk is jól jár, hiszen mind a repülőjegyek, mind a szállások jelentősen olcsóbbak.

  1. Végezzünk egy kis kutatást

Nagyon hasznos lehet, ha az utazás előtt utánajárunk a helyi éttermek árainak, hogy hol tudunk olcsóbban étkezni. Keressük fel, hogy hol található szabadstrand és hogy milyen ingyenes programlehetőségek állnak rendelkezésünkre. A helyi tömegközlekedés is kevesebbe kerülhet, mint autót bérelni vagy taxival utazgatni. Vásárláskor válasszuk a nagyobb szupermarketeket, ugyanis a kisebb üzletekben drágábban kínálhatják az élelmiszereket.

  1. Váltsunk pénzt időben, a megfelelő helyen

Sokan nem is gondolnák, hogy a valutaváltáson mennyi pénzt lehet megspórolni. A titka az, hogy ezt előre, időben megtegyük a megfelelő helyen. Győződjünk meg arról, hogy mennyibe kerül az adott árfolyam, tájékozódjunk annak specialitásairól. Lehetőség szerint kerüljük el a reptéri készpénzes váltást. Sokan javasolják az otthoni bankos megoldást, amikor a bankszámla egyenlegének terhére történik meg a váltás, mindezt a szokásosnál kedvezőbb árfolyamon.

  1. Kössünk utasbiztosítást

A megfelelő utasbiztosítás megkötése rendkívül fontos, ugyanis így bármilyen váratlan, kellemetlen helyzet könnyen kezelhető. Probléma esetén óriási költségektől kímélhetjük meg magunkat.

 

Élvezzük a háborítatlan kikapcsolódást a maximális komfortot nyújtó utasbiztosítással!

Következő cikkünk: Mit vigyél magaddal több napos fesztiválokra