Horvátország legszebb tengerpartjai

A horvát strandokkal szerencsére nem nagyon lehet mellényúlni. Az Adriai-tenger nem véletlenül válik egy darabka Magyarországgá nyaranta, rengeteg honfitársunk dönt úgy, hogy déli szomszédunknál piheni ki a fáradalmait.
 

horvat-sziklas-tengerpart-(1).jpeg


Érdemes azonban előzetesen tájékozódni, ha Horvátország legszebb tengerpartjai között akarunk választani, mert találni olyan gyöngyszemeket, amelyek látványban többet nyújtanak, mint társaik. Mindenképpen a legjobbak közé szokták sorolni Vis szigetét, amely a szárazföldtől 44 kilométerre található. A fehér kavicsszőnyeg, a tengerre nyíló sziklakapu, valamint az olyan vadon termő különleges növények, mint a pálmák, kaktuszok és agávék különleges összhatást eredményeznek. Nem véletlen, hogy a helyet megválasztották Európa legszebb strandjának is.

Egy másik sziget, Krk is felkapott, a strandjai közül Oprnát emlegetik a legszebbként. Csendes, nyugodt rész, káprázatos élővilággal, aki teheti, annak érdemes útba ejtenie. Makarska strandjaival sem lehet hibázni, a mediterrán környezetben két öböl is közre fogja a várost. Szinte az egész partszakaszon strandot alakítottak ki, a fehér kavicsos megoldás, valamint a vízpartról megcsodálható naplemente pedig a szokásosnál is látványosabbá teszi a környezetet. Ha a búvárkodás motiválja az utazót, sok helyen javasolják a Mali Brok-partot, amely a Cres-szigeten található – ez az egész Adriai-tenger legnagyobb szigete. Aki csak feküdni szeretne, annak nem a legideálisabb a sziklás környezet, ám a vízi világ megéri a kirándulást. A lista természetesen nem teljes: a sort sokáig lehetne folytatni a Kamenjak félszigettől kezdve Vodice strandjaiig, és még tovább.

A horvát tengerparti nyaralás előtt a legfontosabb a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Nyaralás gyerekkel