India legszebb természeti képződményei

India dél-ázsiai állama a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa, fővárosa Újdelhi. A 28 államot és 7 szövetségi területet magába foglaló ország partjait délen az Indiai-óceán, nyugaton az Arab-tenger, keleten a Bengáli-öböl mossa. Tengerpartjának hossza összesen 7517 kilométer. Nyugaton Pakisztán, északkeleten Kína, Nepál és Bhután, keleten Banglades és Mianmar határolja. Az ország tengeren szomszédos Srí Lankával, a Maldív-szigetekkel és Indonéziával is.

India legszebb természeti képződményei.jpeg

India az óriási méretének köszönhetően csodálatos természeti képződményeket és kulturális látnivalókat rejt. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, melyeket mindenképpen érdemes meglátogatni az országban járva. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Yumtang-völgy, Sikkim

A Himalája vadregényes hegyeivel körbeölelve, 3564 méter magasan fekszik a gyönyörű Yumatng-völgy, amely 150 kilométerre helyezkedik el Sikkim állam fővárosától, Gantok-tól. Érdekessége, hogy februártól júniusig ezer színben pompázó rhododendron virágzik itt, érdemes ebben az időszakban meglátogatni a Yumtang-völgyét, amely méltán az UNESCO Világörökség része.

Dudhsagar-vízesés, Goa

India legkisebb államának elképesztő szépségű, többszintű Dudhsagar-vízesése a Mandovi folyóból ered. A népszerű turistalátványosság csúcsára lépcsősor vezet, amely 309 méter magasságban található. A látogatók akár meg is fürödhetnek valamelyik medence egyikében, amelyek a vízesés alatt alakultak ki. A vízesés közvetlen közelében halad el az egyik menetrend szerint közlekedő személyi vonat, így az utazók a mellettük elzúduló monumentális zuhatagban gyönyörködhetnek.

Szundarbansz erdő

A dzsungelszerű Szundarbansz a Földön található legnagyobb mangrove-erdő. Területe kb. 10 000 km², amelynek 60%-a Bangladesben, 40%-a India területén található, az utóbbi a Szundrabansz Nemzeti Parkot alkotja, ami az UNESCO Világörökség része. Az erdő a kialakulását a két nagy folyónak, a Gangesznak és a Brahmaputrának, illetve a belőlük leágazó kisebb vizeknek köszönheti. Érdekesség, hogy a Szundarbansz iszap, agyag és homok üledékéből épített, a folyók és a tenger árapálya formálta alacsonyan fekvő területei elmossák a különbséget a szárazföld és a tenger között.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: A legjobb román síterepek