Ingyenes programok Los Angelesben

Los Angelesről először mindenkinek Hollywood és az amerikai filmipar jut eszébe. A sztárok, a csillogás és a rengeteg drága program mellett viszont számtalan, ingyenes látnivalót is kínál a szórakoztatóipar fővárosa. Bemutatjuk a legjobbakat.

Ingyenes-programok-Los-Angelesben-(1).jpg

TV sorozat forgatás

Ha Los Angeles, akkor filmipar. A kihagyhatatlan téma is ígér ingyenes programokat. A legtöbb, élő közönség előtt rögzített sorozat, vagy műsor (Jimmy Kimmel, American Idol stb.) forgatása ingyenesen látogatható.

Előzetes regisztrációra a legtöbb esetben szükség van, illetve igényel egy kis előzetes kutatást a dolog, mert például nyáron sok munkafolyamat szünetel. Viszont minimális belefektetett energia után a program maga ingyenes, a hangulat, illetve az élmény pedig életre szóló.

The Last Bookstore

A belvárosban található egy különleges üzlet. Az Utolsó Könyvesbolt néven futó vállalkozás kisebb, ismeretlen szerzők munkáit kínálja, illetve antikváriumként működik. Itt is érdemes látogatás előtt kutatni egy kicsit, mert gyakoriak a különböző programok, fellépések.

Könyvek, bakelit lemezek, CD-k minden mennyiségben megtalálhatók. Az elérhető könyvek száma meghaladja a fél milliót. Ráadásul a dekor is könyvekből készült. Kapuk, árkádsorok készültek ezeknek a felhasználásával.

Az üzlet látogatása teljesen ingyenes, viszont nagy eséllyel találunk olyan könyvet, vagy hangfelvételt, ami elnyeri a tetszésünket. A vásárlással pedig ezt a különleges kezdeményezést támogatjuk.

Getty múzeum, Griffith Csillagvizsgáló és a sztárok

A híres, ismert programok közül is sok az ingyenes. Például a Getty Múzeum és a Getty Center – két hasonló, de mégis teljesen különböző kulturális központ – is belépő nélkül látogatható.

A jellegzetes Griffith Csillagvizsgáló megtekintése sem kerül pénzbe. Az alatta elterülő város látványa pedig még a belépő díját is megérné. És végül, de nem utolsósorban, bár klisének hangzik (és napközben elég zsúfolt is), a Hollywood Walk of Fame felfedezésére is csak az időnket kell szánnunk.

Ez utóbbi gyerekekkel is kiváló program, mindenki megkeresheti a saját kedvencét a sok név között. A különleges város felhőtlen felfedezése érdekében, indulás előtt gondoskodjatok a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről.

Következő cikkünk: A legnagyobb Halloween-bulik az USA-ban