Japán legszebb természeti képződményei

Japán szigetországa Kelet-Ázsiában található. Nyugaton a Japán-tenger, északon az Ohotszki-tenger, keleten a Csendes-óceán és délen a Kelet-kínai-tenger mossa partjait. A 6852 szigetéből az öt legnagyobb Honsú, Hokkaidó, Kjúsú, Sikoku és Okinava, melyek az ország területének 97%-át adják. Japán, a felkelő nap országa változatos tájakat rejt. Modern, pezsgő városaiban színes kulturális élet, vidéki területein pedig festői természeti környezet várja a látogatókat. Itt az ideje, hogy felfedezd Japán legszebb természeti képződményeit!

A képen égbolt, hegy, kültéri, természet látható

Automatikusan generált leírás

Japán az egyik legnépszerűbb turista célpont a világon. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, melyet érdemes felfedezni, ha itt járunk. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Fudzsi

Fudzsi az ország legmagasabb hegye és egyben a legjobban ismert jelképe. 3776 méteres magasságával tornyosul a szigetország fölé és szimmetrikus alakjával az ott lakók számára a tökéletesség szimbólumát testesíti meg. A hegy az UNESCO Világörökség része. A világ minden tájáról érkeznek ide turisták, hogy megmászhassák ezt a gyönyörű hegyet.  A felvezető út három és nyolc óra közti időtartamot vehet igénybe, a lejtmenet kettő-négy órán át tarthat. Érdekesség, hogy Tokióból nagyon jól látható ez a csodás természeti képződmény.

Takachihói szurdok

A Mijazaki prefektúra vidékén található szurdok igazán látványos természeti képződmény, amely a sintóisták egyik kiemelkedő szent helye. A vadregényes sziklák lélegzetelállító panorámája minden utazót elbűvöl.

Jigokudani Majompark

A Jigokudani Majompark egy híres meleg vizű forrásban gazdag területen fekszik Nagano közelében. Jigokudani nevét („pokol völgye”) a meredek sziklákkal és rettentően hideg erdőkkel körülvett fagyos földből kibuborékoló forró víz és gőz miatt kapta. A hely híres a gazdag hómajom-populációjáról, mely egyedei a tél beálltával, mikor hó borítja a parkot, lemennek a völgybe. A meredek sziklákról és erdőkből másznak ide a majmok, hogy beleülhessenek a meleg forrásokba, este pedig visszavonulnak a biztonságot nyújtó erdőkbe.

Forrás: https://www.hellovilag.hu/2014/marcius/japan-nevezetessegei.html

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Kína legszebb természeti képződményei