Kincsek a szomszédban: Szlovénia tájai

Autóval utaznátok? Közeli desztinációt választanátok? Pár napos kiruccanást terveztek? Sokan nem is gondolnák, hogy Magyarország szomszédos országai milyen meseszép helyeket rejtegetnek. Összegyűjtöttük Szlovénia legjobb úti céljait!

Bled

A sokak számára ismert Bled Szlovénia legnépszerűbb látnivalója. A festői szépségű Bledi tó turisták sokaságát vonzza az év minden időszakában. A tó kellős közepén található kis szigetecske és a templom rendkívül egyedivé varázsolja a hegyvidéki területet. Ide látogatva színes programok közül válogathattok: körbe sétálhatjátok a tavat, részt vehettek hajókiránduláson, valamint a Bledi várat is megtekinthetitek. 

Piran

Az Adria partján fekvő kikötőváros, Piran Szlovénia legszebb tengerparti városa. A kis félszigeten elhelyezkedő település sikátoros utcáival, reneszánsz és barokk stílusban épült óvárosával sajátos hangulatot teremt. Ide látogatva érdemes meglátogatnotok a híres Szent György templomot, amelynek tornyából egyszerre látható Szlovénia, Horvátország és Olaszország. 

Ljubljana

Bár Ljubljanát Budapesthez hasonlóan egy folyó szeli ketté, a település sokkal kisebb, mint a magyar főváros. A desztináció számos nevezetességet tartogat: a Habsburg kor emlékét idéző Ljubljanai vár és a gyönyörű óváros kedvelt látnivalók a turisták körében. A város Múzeumi negyedébe ellátogatva kulturális programokon vehettek részt, a Tivoli park pedig ideális helyszín egy kis pihenésre, piknikezésre. 

Maribor

A Budapesttől alig 3,5 órányira fekvő Maribor szépsége és közelsége végett hatalmas népszerűségnek örvend a magyarok körében. A téli sportok kedvelői síelés alkalmával utaznak a helyszínre, de a szlovén város az év többi időszakában is remek látnivalókat tartogat. Maribor főterén hangulatos kávézókat és éttermeket találhattok, az óvárosban sétálva pedig történelmi emlékeket tekinthettek meg. Itt található a Ferences templom, valamint a Maribori kastély és a zsinagóga is. Aktív programokban sem lesz hiány, ha Maribort választjátok: tutajozhattok a Dráván, túrázhattok a Pohorje hegységben, valamint meglátogathatjátok a híres Fekete tavat. 

Bármely csodaszép úti célt is választjátok, mindig figyeljetek a biztonságotokra! Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a felhőtlen kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk: A világ legmagasabb épületei