Kortárs művészeti galériák Európában

A kortárs művészet rajongója vagy? Akár messzebbre is mennél, hogy a korunkbeli művészek remekeit felfedezd? Akárhova mész Európán belül, biztosan lenyűgöző kortárs művészeti galériákat lelhetsz fel, itt van közülük néhány!

A képen személy, fal, beltéri látható

Automatikusan generált leírás
 

Új Nemzeti Galéria, Berlin

A berlini Új Nemzeti Galériának már a letisztult, impozáns üvegépülete is a modernizmus és a kortárs művészet jegyében épült. Az épületet Ludwig Mies van der Rohe építész tervezte 1968-ban, majd David Chipperfield végzett rajta további módosításokat a kortárs minimalista építészet jegyében, 2015-ben. A múzeumban olyan neves alkotók műremekei tekinthetők meg, mint Munch, Picasso, Bacon vagy Kokoschka. 

Tate Modern, London

Aki Londonba látogat, biztosan az útjába ejt néhány múzeumlátogatást, hiszen a város telis-teli van a világ leghíresebb műremekeivel a legrégebbiektől kezdve a kortárs művekig. A kortárs művészet legjelentősebb tárlatait a Tate Modern múzeumban találod, ahol a 20. századtól egészen napjainkig alkotó művészek remekeit tekintheted meg, mint például Picasso, Monet, Emily Kame Kngwarreye vagy Warhol. A jó hír, hogy a múzeum állandó tárlatai ingyenesen megtekinthetők, csupán az időszakos kiállításokra kell jegyet váltani. 

Kiasma, Helsinki

Ha még messzebb mennél a különleges kortárs művekért, a Finnországban fellelhető Kiasma múzeumban jelenkori művészek remekeinek ezreit tekintheted meg. Pontosabban, több, mint 8500 kortárs műalkotást csodálhatsz meg a múzeumban. A Kiasma Kortárs Művészeti Múzeum a Finn Nemzeti Galéria része, amely a kiállítások mellett előadásokat és rendezvényeket is szervez, nyilvános műsorai pedig mindenki számára elérhetővé teszik a kortárs művészetet.

Ludwig Múzeum, Budapest

Kortárs művészeti galériák Budapesten is nagy számmal vannak. Talán a legismertebb közülük a Ludwig Múzeum, amelynek időszaki tárlatai mindig óriási sikert aratnak. A múzeumban a legkiválóbb 21. századi műveket tekintheted meg a képző-, fotó-, videó- és a kísérleti művészet világából egyaránt. A múzeum küldetése a kortárs művészet kutatása, gyűjtése, bemutatása és népszerűsítése széles közönségeknek. 

 

Akárhova is vezet az utad a művészetet kutatva, utazás előtt ne feledkezz meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről, a biztonságos és felhőtlen időtöltés érdekében!

Következő cikkünk: A legjobb csúszdaparkok Európában

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']