A legolcsóbb időszak és az ideális időjárás nyomában

A nyaralás szervezésénél fontos szempont, hogy mennyibe fog az utazás kerülni. Bizonyos praktikákkal lehet spórolni, azonban ezek kompromisszumos megoldások. Az elő-, illetve utószezon gyakran olcsóbb, viszont nagyobb esélyed lemaradni az ideális időjárásról. Ráadásul ezek annyira népszerű időszakok lettek, hogy a tömeget sem biztos, hogy el tudod így kerülni.

Legjobb-idoszak-az-utazasra-(1).jpeg

Találd ki, hogy mit szeretnél

Az első lépés az arany középút meghatározásához, hogy eldöntsd, milyen típusú nyaralásra vágysz. Tengerpart, vagy hegymászás? Wellness hétvége, vagy túrázás az erdőben? Ha már ezt tudod, akkor ki tudod keresni azokat a helyeket, ahol a kiszemelt cél megvalósul, majd össze tudod hasonlítani az árakat.

Előbb az út, utána a szállás

Ne rögtön a szálláshely lefoglalásával kezdj, hanem kicsit nézz utána a különböző utazási lehetőségeknek. A repülőjegy vásárlásnál érdemes több indulási, illetve érkezési napot is megnézni, hátha van olyan, amikor olcsóbb.

Böngészd az utazási irodák ajánlatait! A különböző cégek, különböző csomagjai eltérő áron vannak hirdetve. Az utazási irodák megpróbálják jól elosztani a turistákat, ezért a kevésbé népszerű utak – amire nem adtak el annyi jegyet – sokszor olcsóbban elérhetőek.

Last minute utazás

Az igazán bátraknak pedig van egy igazi joker lehetősége is: a last minute utazás. Tervezd meg előre, hogy melyik időszakban akarsz nyaralni, de ne foglalj le előre semmilyen szállást vagy utazást. A kiszemelt időszakhoz közeledve kezd el nézegetni a repülőjegyeket, illetve az utazási irodák ajánlatait. Ilyenkor igazán olcsó módon lehet teljes csomagokhoz hozzájutni, utazással, szállással. Viszont egy pár dolgot nem szabad elfelejteni ennél a módszernél.

A népszerű úti célok esetében nem biztos, hogy lesz szabad szállás, és hiába találsz olcsó repülőjegyet, ha nem tudsz hol aludni. Ebből a szempontból az utazási irodák jobb megoldásnak bizonyulnak, hiszen ott teljes csomagokra tudsz lecsapni. Előfordulhat az is, hogy végül lemaradsz az utazás lehetőségéről. Azonban, ha a munkád lehetővé teszi, hogy hirtelen elutazz, akkor érdemes ezzel a módszerrel próbálkozni, mert olyan helyekre juthatsz el, amire korábban nem is gondoltál volna.

Utasbiztosításunk last minute utazásoknál is kiváló választás, hiszen online, pár perc alatt megköthető.

Következő cikkünk:
Road trip: a legszebb autós útvonalak