Nyaralj cowboyként! A legjobb ranchok az Egyesült Államokban

Mindenkinek van olyan korszaka, amikor az indián regények, a spagetti western, vagy éppen csak a szabadságvágy a cowboyok élete felé tereli. Ez a különleges és erősen miszticizált világ azonban egyáltalán nem a múlté, az Egyesült Államokban a máig nagyon fontos szerepet játszik, ez az egykor igen elterjedt foglalkozás.

Nyaralj-cowboykent!-A-legjobb-ranchok-az-Egyesult-Allamokban-(1).jpg

Manapság is számos olyan helyet találunk az USA-ba, ahol kifejezetten ennek a kultúrának a bemutatása, esetleg gyakorlása áll a középpontba. Ezeken a helyeken szakértők segítségével, maximális kikapcsolódás mellett nyerhetünk bepillantást, ennek a világnak a különböző gyakorlataiba.

Klasszikus luxus Montanaban

A Yellowstone és a Glacier nemzeti parkok között, Philipsburg városától 20 mérföldre található a The Ranch at Rock Creek. A 6600 angol holdas (acre) terület, már lassan 10 éve funkcionál all inclusive szálláshelyként.

Az igazi vadnyugati hangulatot fokozza, hogy a szálláson számos lovas programon (túra, oktatás), lasszóvetésen és egyéb tevékenységeken vehetünk részt. A luxusról és a pihenésről sem kell lemondani. Privát jóga órák és wellness szolgáltatások egyaránt elérhetők.

Modern western

Hasonló vonalat erősít a The Lodge at Blue Sky. Kissé délebbre, Salt Lake Citytől szűk egy órányi autóútra található az előzőnél valamivel kisebb ranch.

Azonban itt is hasonló élményben lehet részünk. Agyaggalamb lövészet, horgászat, lovas túrák, cowboy-oktatás és minden, amire csak vágyunk egy ilyen helyen.

Ranchok sokasága

Persze mindenkinek más igényei vannak, abból a tekintetből, hogy mennyire szeretné ezt a világot luxus körülmények között, vagy azok mellett megismerni. Felsorolásunkban még külön említhetnénk az arizonai Tanque Verde Ranch-ot, a Red Reflet Ranch-ot Wyoming-ban, vagy éppen a Zapata Ranch-ot Coloradoban,

A cowboy élet sokszor a szélsőséges macsó látásmód megtestesítője. Azonban az a gyönyörű környezet, amit az egykori vadnyugat rejt, a különleges sporttevékenységek és az amerikai kultúra fontos szeletének megtapasztalása miatt mindenkinek érdemes egyszer ebbe is bele kóstolni.

Egy dologra kell figyelni, hogy indulás előtt gondoskodjatok a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről. Az olyan apró, de sajnos előforduló kellemetlenségek, mint például a poggyász elvesztése, vagy a járművünk lerobbanása esetén kifejezetten jól jön.

Következő cikkünk: Ingyenes programok Los Angelesben