Legjobb síhelyek 2022

Relatív, hogy kinek mi a legjobb sípálya: valaki a kellemes lankás lejtőkön szeret siklani, valaki a meredekebb hegycsúcsok megszállottja, de akad olyan is, aki csak a havas tájak hangulatáért, vagy csupán a téli fesztiválok miatt látogat el egy síközpontba. Legyél bármelyik is a felsoroltak közül, az alábbi síterepek egyikében sem fogsz csalódni! 

Chamonix Mont-Blanc sírégió, Franciaország

A Mont Blanc lábánál fekvő Chamonix-t sokan az „Alpok fővárosának” nevezik. A festői kisvárost az 11600 m hosszú Mont Blanc alagút köti össze Olaszországgal. A város egyik fő nevezetessége az Aiguille du Midi 3842 méteres csúcsára vivő felvonó, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik a fehér tájra, és innen indulnak a Mont Blanc-ra vezető túrák is. Chamonix pezsgő éjszakai élettel rendelkezik, és a környéken minden elképzelhető szórakozási lehetőség és szolgáltatás elérhető a síelésen kívül is. 

A képen hó, fa, kültéri, síelés látható

Automatikusan generált leírás

St. Moritz, Svájc

Svájc egyik legkülönlegesebb és legelőkelőbb síparadicsoma St. Moritz. Az Alpok 12 leghíresebb síterepét egyesítő Best of the Alps szövetségnek a tagja. A terület hangulata inkább városias, a szállodák és a Michelin-csillagos éttermek exklúzív légkört varázsolnak a helynek. Gyakran tartanak itt fesztiválokat akár télen, akár nyáron, így aki síelés után szívesen bulizna, annak St. Moritz tökéletes desztináció lehet. 

Cortina d'Ampezzo, Olaszország

Észak-Olaszország leghíresebb síparadicsoma a Cortina d'Ampezzo. Nem csak a hobbi sportolók kedvence, de számtalan síversenyt rendeztek már meg a helyszínen az 1956-os téli olimpia mellett. A város a Dolomitok csúcsai között fekszik, 1224 méter magasan. A festői téli üdülőhely méltán tartozik a Best of the Alps szövetséghez. A sípályákon kívül jégstadionnal és bobpályával is rendelkezik.

Val Gardena, Olaszország

A Dolomitok gyöngyszeme, a Val Gardena egy békésebb, családok számára is kitűnő úticél. Az óriási kabinos felvonóknak köszönhetően a völgy több településén is becsatlakozhatunk a sípályák területére, ahol a napsütötte déli tájolású pályákon mind a kezdőbbek, mind a bátrabbak találnak maguknak kihívást. Az alpesi világkupa sportolói is minden évben ezeken a pályákon csúsznak, próbáld ki te is! 

Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: A legjobb snowboard pályák Európában