Legszebb magyar városok

Kis országunk számos meseszép várost rejt magában, melyeket muszáj legalább egyszer látni. Azt, hogy melyik város a legszebb nehéz kijelenteni, hiszen sok esetben az érzelmek is beleszólnak abba, hogy ki melyiket tartja a legcsodásabbnak. Ennek ellenére néhányat most mégis kiemelünk a rengeteg lehetőség közül.
 
Budapest-(1).jpeg

Elsőként Budapest és környéke, mely millió lehetőséget és arcát mutatja meg számunkra. Meg tud lepni nap, mint nap akkor is, ha ott él az ember - minden séta egy újabb felfedezés lehet. Csatangolhatunk a belvárosban a történetekkel teli épületek között, de a természet lágy ölén is piknikezhetünk, ha úgy tartja kedvünk. A főváros határát alig átlépve hamar Szentendrén találjuk magunkat, a romantika és a macskakövek városában, legalább egy fagyira muszáj megpihenni valamelyik kávézóban.

A Balaton felé indulva megér egy kanyart a Tihanyi-félsziget, mely Magyarország egyik legszebb fekvésű települése, elképesztő természeti adottságokkal és a nevezetes tihanyi visszhanggal kápráztat el mindenkit. Ha igazi történelmi városokban szeretnénk időzni, akkor pedig az osztrák határ mellett fekvő Sopront és Kőszeget sem szabad kihagyni, mindkét városka mesébe illő hangulattal marasztal, hasonlóan az ország ellenkező felében fekvő Egerhez.

A megfelelő utasbiztosítás kiválasztása a belföldi utazások megkezdése előtt is fontos!

Következő cikkünk:
Legszebb nyári európai úticélok