Legszebb őszi európai úticélok

Utazni nem kizárólag nyáron lehet! Sőt, olykor ősszel sokkal kellemesebb, hiszen nincs akkora tömeg a tengerpartokon és a látványosságok körül. Mindemellett az ősz sajátos színekkel, illatokkal és hangulattal vár mindenhol, kiváló döntés lehet eltolni a nyaralást inkább az ősz kezdetére és nyakunkba venni valamelyik európai nagyvárost.
 
europai-zaszlok-szivkent-(1).jpeg

Érdemes meglátogatni nyugati szomszédunkat, Ausztria fővárosát - Bécs nem csupán az ünnepek környékén varázslatos, az őszi levélhullás is káprázatos főleg a Schönbrunni kastély parkjában sétálva. Amszterdam hasonlóképpen sok meglepetést tartogat, nem is gondolnánk, hogy a tulipánokon és a bicikliken túl is mennyi látnivaló akad. Igazi művész paradicsom. A Van Gogh Múzeumot, az Anna Frank házat és Rijkmuseumot, Hollandia nemzeti múzeumát kötelező felkeresni.

A kissé hűvösebb idő ellenére varázslatos hangulatba keveredhetünk a festői Marseille-ben is, ahonnan a katalógus szépségű Cassis is elérhető egy pillanat alatt. Hasonlóan tökéletes választás Mallorca, ahol még késő ősszel is ragyogóan kék az ég és hihetetlen halász-, és középkori falvak között barangolhatunk akár gyalog vagy biciklivel a kiépített utaknak köszönhetően. Ha mégis autót bérelnénk, varászlatos látványokban lehet részünk a sziget négy sarokpontját megcélozva.

Őszi európai utazás megkezdése előtt fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása.

Következő cikkünk:
Legszebb tavaszi európai úticélok