Legszebb tavaszi európai úticélok

Egy kellemes tavaszi séta egy festői városkában sokszor legalább olyan frissítő lehet, mint egy tengerparti nyaralás. Miért ne lehetne ez a séta az otthonunktól kissé távolabb, Európa valamely ékszerdoboz városában? Nézzük, mely településeket nem szabad kihagyni az újjá éledés évszakában: kézenfekvő úti cél Prága, nem véletlenül hiszen a város valóban a szépségekről és a sétáról szól. Egy nap alatt körbe sétálható anélkül, hogy rohannánk.
 
europai-zaszlok-(1).jpeg

Azonban egy pillanatra sem lesz hiányérzetünk, mert apró mérete ellenére számtalan pompázatos látnivalót rejteget. Ha itt járunk semmiképpen ne hagyjuk ki az Óvárosi téren álló egyedi óraszerkezetet. De az egykori Római Birodalom is remek választás egy hosszabb hétvége erejéig, ahol sétánk során közelebbről is szemügyre vehetjük a Vatikánt és a Colosseumot számtalan más történelmi épület mellett.

Egy néhány órás repülőút után hihetetlen sétában lehet részünk a Londonon átívelő Tower Bridge-en, de imádnivaló szórakozás és látvány tárulhat elénk a London Eye magaslataiból. Ha kicsit közelebb utaznánk inkább, akkor az egyik legjobb döntés Pozsony, ahol a Szent Márton-dóm, a Szent Erzsébet templom és a pozsonyi vár történelmi titkai várnak mindenkit.

A tavaszi európai utazás megkezdése előtt fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Legszebb téli európai úticélok