Legszebb téli európai úticélok

Ki mondta, hogy télen nem lehet utazni? Van néhány olyan város, ami hóesésben és a karácsonyi fények árnyékában mutatja meg az igazi arcát, így, ha csodát szeretnénk látni, nem is érdemes más évszakban ezekre a helyekre látogatni. Néhány óra utazással, Európán belül számos ilyen kincsre lelhetünk, ilyen például Innsbruck, Tirol tartomány fővárosa. A telek hidegek, de annál csodálatosabbak. Az óvárosi sétálóutcán mindenki elfeledkezik a zord időjárásról.
 
europai-zaszlok-a-terkepen-(1).jpeg

Hasonlóan elvarázsolt városkába érkezünk, ha a németországi Landshut-ot célozzuk meg. Pompás középkori templomokkal és mesébe illő színes házakkal vár a hófödte város. Luxemburg ugyan minden évszakban festői szépséget kínál, viszont a téli havazás egy lenyűgöző pluszt ad a város állandó bájához. Ha pedig a világ első karácsonyfájának otthonát szeretnénk megismerni, akkor irány a fagyos nappalok városa, Tallinn - az igazi tél megtestesítője.

A romantika szerelmesei számára pedig kihagyhatatlan állomás Párizs, ahol a város nyugodt, turistamentes oldalát ismerhetjük meg a varázslatos hóesésben. Nincs annál romantikusabb, mint az Eiffel torony tetején számolni a hópelyheket, miközben elbűvölnek az ünnepélyes karácsonyi fények.

A téli európai utazás megkezdése előtt fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Legszebb tengerpartok