Legszebb toszkán helyszínek

Toszkána nem csupán egy olasz vidék, sokkal inkább egy életérzés, amibe, ha belekóstolunk sosem szabadulunk tőle. Könnyen válik rendszeres úti céllá, hiszen annyi látnivaló van a területen, amit egy alkalommal biztosan nem lehet bejárni. Sőt, érdemes szellősre tervezni a programokat, és hagyni időt a táj élvezésére. Bátran vágjunk neki hatalmas sétáknak, akár céltalanul is – garantáltan csodás út és varázslatos megérkezés vár a vidék bármely irányában.
 

toszkan-naplemente-(1).jpeg


Azonban, ha mégis a látnivalókra fókuszálnánk, akkor nem szabad elmenni Castelnuovo dell'Abate-i San Antimo apátság mellett, készüljünk piknik kosárral és ebédeljünk az apátság kertjében. A szerencsésebbek az apátság gregorián kórusának koncertjét is élvezhetik falatozás közben.

A színház szerelmeseinek muszáj ellátogatnia legalább egy darab erejéig a középkori Monticchielloba, ahol a Teatro Povero színészei helyi lakosok, akik nem a csak jelmezeiket varrják maguk és a díszletet készítik saját kézzel, de a színdarabokat is maguk írják. A művészet után pedig kiváló megálló az útikönyvek kedvenc városa, San Gimignano, ahol az égig magasodó tornyok már messziről hívogatják a látogatókat. És természetesen, ha már a toszkán vidéken járunk legalább egy szőlőhegyet muszáj meglátogatni, például a Sienától 50 kilométerre fekvő Montalcino, ahol meg is kóstolhatjuk az isteni borokat.

A nyugodt toszkán utazás egyik legfontosabb feltétele a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Mennyibe kerül egy utazás, mivel számolj utazás előtt?