Mallorca csodás szigete

Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár-szigetek tagja, Mallorca, a Földközi-tengeren helyezkedik el, az Ibériai-félszigettől nem messze. Mallorcát jobbról és balról is két, több mint 70 kilométer hosszúságú, fenséges hegylánc fogja közre, ez a látvány pedig páratlan és ikonikus jelentőségű a területen.

Fővárosa Palma, amely a Mallorca látnivalók csodás gyűjtőhelye, hisz rengeteg nevezetességgel is várja a látogatókat. Ezek közül legnagyobb a gótikus katedrális, amelyet szinte kötelező megtekinteni, ha erre járunk, de a Bellver kastélyt, az arab fürdőt és a királyi család történelmi palotáját is érdemes útba ejteni. Emellett rengeteg más programlehetőség is rendelkezésünkre áll: járjuk végig a klasszikus, múlt századbeli villamosított Palma-Sóller vasútvonalat, látogassunk el a Palma Aquarium-ba, ahol rengeteg féle cápát és ráját figyelhetünk meg testközelből, de a Mercat de l'Olivar piacon is érdemes tennünk egy kört és megkóstolni a helyi finomságokat, sőt, a kultúra kedvelőinek több múzeum és kiállítás is rendelkezésére áll.  

Mallorca nyaralás céljából az egyik legideálisabb helyszín: csodás természeti környezettel, finom puha homokos tengerparti szakaszokkal, páratlan gasztronómiai élményekkel és csodás idővel várja a nyaralni vágyókat egész évben. A sziget igencsak népszerű üdülőövezetté nőtte ki magát az utóbbi években, hiszen egyre több szórakozási, kikapcsolódási és aktív pihenési lehetőség biztosítja minden korosztály számára a felhőtlen nyaralást. Mallorca strandok szempontjából is rendkívül változatos: homokos, sziklás, lassan és hirtelen mélyülő szakaszokkal is kecsegtet a nyaralók számára! 

Mallorca időjárás tekintetében szintén tökéletes, hisz májustól egészen októberig üdüléshez kiváló hőmérséklet kíséri a nyaralási szezont, ezt jól bizonyítja, hogy az éves átlaghőmérséklet 20 fok ezen a területen, tehát az időjárás mindig kellemesen napos és meleg. A nyári időszakban a hőmérséklet nappal akár a 29 fokot is elérheti, a tenger vize pedig ilyenkor 27 fok körüli hőmérséklettel várja a nyár szerelmeseit. A téli időszak viszonylag enyhe, és bár novemberben jellemző a legtöbb csapadék, ez mégsem számottevő. A mediterrán éghajlat kegyesen bánik ezzel a területtel és ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Mallorca az egyik legkedveltebb nyaralási desztinációként szerepel a térképen. 

Ha Te is szeretnéd nyaralásod ezen a csodás szigeten tölteni, gondolj a biztonságodra is és köss utasbiztosítást indulás előtt! 

Következő cikkünk:
Milánó, a divat fővárosa

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']