Milánó, a divat fővárosa

Milánó Észak-Olaszország legnagyobb, Olaszország második legnagyobb városa, valamint Lombardia régiójának székhelye. Lakossága eléri a közel 1,4 millió főt. Milánót Olaszország gazdasági fővárosaként tartják számon, ugyanis a metropolisz az ország legnagyobb ipari központja. A történelmi és kulturális értékekben gazdag város a régió nyugati részén helyezkedik el, a Pó-síkságon. Az Olona, Lambro és Seveso folyók szelik át. A divat fővárosának tituált kozmopolita, elegáns és fényűző Milánó közkedvelt turista központ. Ma olyan nagynevű divatházak bázisát találhatjuk meg itt, mint Armani, Bottega Veneta, vagy Dolce & Gabbana. 

A képen kültéri, épület, kegyhely, templom látható

Automatikusan generált leírás

Milánó látnivalóinak nagy része az egykori városfal helyén levő körút által határolt részen található, ennek központja a Dóm tér. A Santa Maria delle Grazie-templom Milánó egyik leghíresebb szentélye, amely 1980 óta szerepel az UNESCO világörökség listáján. A templomban található az Utolsó vacsora című falfestmény, Leonardo da Vinci egyik legismertebb alkotása. A Piazza del Duomo (Dóm tér) Milánó szíve és egyben geometriai középpontja is. A korábbi évszázadokban szegényes épületek sokasága vette körül, hiszen a város korábbi központja a mindössze száz méterrel távolabb fekvő Piazza dei Mercanti volt. Piazza della Scala nevét az itt álló világhírű operaház, a Teatro alla Scala után kapta. A teret a Galleria Vittorio Emmanuele II passzázs köti össze a Piazza del Duomóval. A teret Leonardo da Vinci szobra díszíti. 

A dómtól nyugatra található Milánó egyik legrégebbi tere, a Piazza dei Mercanti (Kereskedők tere), amely mindmáig megőrizte évszázadokkal ezelőtti jellegét. A térről a Via Mercanti vezet a Castello Sforzesco irányába. A dómtól keletre fekvő negyed központjai a hangulatos Piazza Fontana, Piazza Santo Stefano és Piazza San Nazaro in Brolo terek. 

Milánó vidékén a nyári időszak során döntően meleg és napsütéses időjárásra számíthatunk. A nyári hónapokban a nappali hőmérséklet eléri a kellemes 28-30 C fokot. A legtöbb csapadék novemberben hull. Milánó városának klímáját a mediterrán éghajlati hatások alakítják.

Kössük meg utasbiztosításunkat, pakoljuk be a bőröndünket és már indulhatunk is Milánó fantasztikus városába egy felejthetetlen nyaralásra!

Következő cikkünk:
Nápoly metropolisza