Mit vigyél mindig magaddal a tengerpartra?

Az utazás egyik stresszes tevékenysége a pakolás. Mindent elraktam? Ugye nem felejtettem el semmit? Nincs annál idegesítőbb, ha valamilyen fontos dolgot otthon hagyunk, amire szükségünk lenne. 

A tengerparti környezet tökéletes helyszín a kikapcsolódásra és feltöltődésre. Mik a legalapvetőbb és leghasznosabb holmik, amit feltétlenül szükséges magunkkal vinni, ha a tengerpartra megyünk?

mitvigyelapartra-(1).jpeg

Legyen az elsődleges szempont a védelem! Óvjuk magunkat a nap és a hőség káros hatásaitól, így mindenképp érdemes fejfedőt, kendőt, naptejet és UV szűrős napszemüveggel magunkkal vinnünk.

A fürdőzéshez természetesen fürdőruha, törölköző, strandpapucs, illetve a kavicsos partszakaszokra vízicipő szükséges. Sportcipő sem árthat.

Érdemes hűtőtáskát is vinni, amiben például hideg ásványvizet és zamatos gyümölcsöket tárolhatunk.

Gyógyszereket és elsősegély dobozt (kötszert, ragtapaszt) is ajánlatos elpakolni, ha maximális biztonságban akarjuk magunkat tudni. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy ezeket száraz és hűvös helyen kell tartani! A partmenti sekély vizekben élhetnek veszélyes állatok, amelyekbe könnyen belegyalogolhatunk. Ilyen például a tengeri sün. A sziklás partszakaszt kedveli, apró lábaival megtapad a köveken. Az Adrián gyakorta találkozhatunk velük. Belelépni rendkívül fájdalmas, kb. 3 cm hosszú tüskéjük könnyen fúródik a bőrbe. Védekezni vastagabb talpú úszócipővel lehet, illetve az sem árt, ha figyelmesen megnézzük, hová is lépünk. Ha már megtörtént a baj, és beleléptünk, azonnal észre fogjuk venni, hiszen égő fájdalmat érezhetünk. Fontos, hogy ne próbáljuk meg magunk kihúzni a tüskét, mert könnyen beletörik, és így fájdalmas gyulladást okozhat, már csak sebész tudja eltávolítani. Amennyiben a tüske nem fúródott mélyre, javasolt a sérült testrész ecetes borogatása. Így a tüske felpuhul, feloldódik, könnyen eltávolítható lesz. A sebet mindenképpen kezeljük le fertőtlenítővel. 

Legyen a táskánkban váltóruha – ha nincs időnk/módunk megszáradni, könyv, magazin – ha unatkoznál, némi költőpénz – a fagyizáshoz, papír zsebkendő, WC-papír, nedves törlőkendő, vezeték nélküli mobiltöltő, fülhallgató.

Ne bízd a véletlenre! Köss utasbiztosítást Nálunk!

Következő cikkünk: Tisztasági csomag összeállítása utazáshoz