Németország látnivalói

Akár városi nyüzsgésre vágysz, akár természetadta csodálatos helyekre, Németországban mindenféle kikapcsolódási lehetőség rendelkezésedre áll. A szerencsés fekvésű ország telis-tele van gyönyörű tájakkal, amelyeket mindenképp érdemes meglátogatni! Íme néhány alternatíva, amelyek biztosan Téged is lenyűgöznek majd!

Neuschwanstein-kastély

A Neuschwanstein-kastély a bájos Schwangau község területén található, azon belül a Pöllat-szurdok egyik szikláján büszkén csúcsosodik. Az impozáns megjelenésű, karcsú tornyokkal díszített, kék kupolás kastélyt II. Lajos bajor király építtette a 19. században. Azóta az országban az egyik leglátogatottabb kuriózum lett, amely nem csak az épület idilli megjelenésének, hanem a kastélyt körülölelő monumentális hegyvonulatoknak és vadregényes völgyeknek is köszönhető. Érdemes felfedezni a kastély környékét is, ugyanis olyan mesés látnivalókkal találkozhatunk, mint a Mária híd és az alatta lezúgó több, mint 40 méteres vízesés!   

A képen hegy, égbolt, völgy, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

Szász Svájc Nemzeti Park

Az Elba folyó völgyében, Németország és Csehország határán terül el a két ország közös nemzeti parkja, Szász Svájc és Cseh Svájc. A folyó felett húzódó a drámai sziklafalak látványos alakzataikkal kápráztatják el az odautazókat. Szász Svájc szimbóluma és egyben legnépszerűbb kilátója a Bastei, ahonnan páratlan kilátás nyílik a meredek folyóvölgy és a sziklatömbök párosára. A grandiózus sziklákat dús fenyvesek és vadregényes szurdokok veszik körbe, így méltán kedvelt célpontja a túrázóknak. Ha a környéken járunk, semmiképp ne hagyjuk ki Königstein várát, amely egy sziklaormon tornyosul a csodálatos táj fölé. 

Köln

Köln városa igazi nyüzsgő, élettel teli hely, tele látnivalókkal és kulturális kuriózumokkal. A város szimbóluma egyértelműen a híres kölni dóm, amely az UNESCO Világörökség részeként is ismert. A lenyűgöző katedrális több, mint 150 méteres tornya szinte az egész városból látható. Érdemes megtekinteni Köln óvárosát is, vagy tenni egy sétát a csodálatos Rajna partján, de a művészet és a kultúra kedvelői akár meglátogathatják a neves Ludwig Múzeumot vagy a Schnütgen Múzeumot is. Az édesszájúak semmiképp ne hagyják ki a Cologne Chocolate Múzeumot sem!

A gyönyörű természeti látnivalók és városok felfedezése előtt mindenképpen kössük meg a maximális komfortot nyújtó utasbiztosításunkat, hogy valódi élmény legyen az utazás!

Következő cikkünk: Anglia látnivalói