Norvégia legszebb természeti képződményei

Norvégia egy skandináv ország Észak-Európában. Az ország területe 385 203 négyzetkilométer, mellyel a világ 67. és Európa 6. legnagyobb országa. Norvégia viszonylag gyéren lakott, óceáni partszakasza a gyönyörű fjordjairól ismert. Az országot leginkább májustól augusztusig látogatják a turisták, ekkor ugyanis a legszebb arcát mutatja ez a csodálatos vidék.

A képen természet, hegy látható

Automatikusan generált leírás

A norvég szárazföld legdélibb pontja Lindesnes világítótornya, a legészakibb (és egyben a kontinentális Európa legészakibb pontja) Kinnarodden. Az ország és egyben Észak-Európa legmagasabb pontja a Jotunheimen nemzeti parkban található 2469 méteres Galdhøpiggen. Norvégia a kozmopolita nagyvárosoktól a hófödte síparadicsomokig számos látnivalóval kecsegtet. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kivételes helyszínt, melyeket érdemes meglátogatni, ha Dániában járunk! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Nordfjord

A Nyugat-Norvégiában található Nordfjord csodaszép látnivalót és rengeteg szórakozási lehetőséget rejt. Lehetőségünk nyílik itt fjordkörüli hajókirándulásokra, mely során elképesztő panorámában lehet részünk. Ezen kívül számtalan kirándulás közül választhat a látogató, legyen az horgászat, motorcsónakázás, vízisízés vagy éppen vadvízi evezés. Télen élvezhetjük a téli sportok örömeit a havas lejtőkön és gleccsereken. A fjord több lélegzetelállító vízesésnek is otthont ad, mint például a Seven Sisters Falls és a Suitor.

Trollstigen – Geiranger

A Trollstigen és Geiranger között található útvonal gyönyörű szépségű. A meredek hegyoldalak és a kékeszöld fjordok Norvégia természeti értékeinek legvadabb formáját mutatja be. Nagyszerű túrák tehetők ezen a kivételes helyen, melyek egyedülálló kilátópontokhoz vezetnek. Rengeteg turista látogat el erre a különleges, vadregényes tájra. A nyár folyamán sétahajóval járhatjuk be a fjord vizét.

Atlanti-óceáni út – Alesund

1989-en épült az ország egyik legszebb útja, amely Averøy-szigetét köti össze a kontinensen található Eidével. A 8274 méteres Atlanti-óceáni út számos kis szigetet és sziklaképződményt érint, melyeket több kanyargó viadukt és híd köt össze. Az út a kulturális örökség része, nemzeti turisztikai útvonal, valamint az „Évszázad norvég konstrukciója” lett 2005-ben.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Finnország legszebb természeti képződményei